hirdetés
hirdetés

Az Aldi is eltünteti az egészségtelen csemegéket a pénztárai környékéről

„Egészségesebb” kasszazónákat tervez kialakítani üzleteiben az Aldi, amikor is eltávolítja a kijáratokhoz közeli állványairól az egészségtelennek titulált nyalánkságokat. Amerikában legalábbis. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

hirdetés

Ó, azok a hírhedt áruházi kasszazónák!

Az üzletek ezen részlegeit általában zsúfolásig tömik az egészségtelen, ámde csábító finomságokkal, amivel még gyötrelmesebbé teszik a cukorsóvár gyerekekkel érkező, sorban álló vásárlók szenvedéseit. A Supermarket News szerint a globális szinten is sikeres Aldinál éppen ezen a politikán változtatnának, amikor a pénztárkörnyéki polcokat egészségesebb termékekkel kívánják feltölteni. Ha minden jól megy, év végére az üzletlánc 1500 USA-beli egységében már élettanilag előnyösebb csemegék tűnnek majd fel a kijáratközeli állványokon, és Itt most a különböző dióféleségekre, szárított gyümölcsre és müzliszeletekre kell gondolni.

Jason Hart, az Aldi amerikai részlegének vezérigazgatója így fogalmaz: -- „Az egészségesebb kasszazónák bevezetésével és még egy sor egyéb kezdeményezéssel mi is eltávolítjuk a pénztárak környékéről a kísértésbe ejtő termékeket, illetve még több tápláló élelmiszert kívánunk forgalomba hozni az üzleteinkben. Mi, az ALDI-nál komolyan törődünk a vásárlóinkkal, és „bűntudatmentes” kasszazónákat, illetve egyre több egészséges terméket kívánunk bevezetni az üzleteinkben.”

Az Aldi elkötelezettsége a minőségi termékek iránt máskülönben egyéb szempontból is tetten érhető a vállalat boltjaiban. Sajátmárkás termékei például (legalábbis Amerikában) nem tartalmaznak igazoltan szintetikus színezékeket, részlegesen hidrogénezett olajokat és nátrium-glutamátot sem. A sajátmárkás tejei már évek óta „megszabadultak” a mesterséges növekedési hormonoktól. A lánc „Never Any” (kb. Soha Semennyi) márkájú húskészítményei emellett mentesek a hozzáadott antibiotikumoktól, hormonoktól, állati melléktermékektől és további adalékanyagoktól is.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél