hirdetés
hirdetés

A Cora kora lejárt

Coraként zártak, Auchanként nyitottak

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután – közölte Gillemot Katalin az Auchan szóvivője.

hirdetés

Mint azt az Index nyomán az Élelmiszer Online is megírta, a tegnapi leltár után ma reggel nem nyitott ki a budakalászi áruház, és mint a portál megtudta, a lánc összes tagja zárva volt még órákkal a tervezett nyitás után is. Gillemot Katalin közölte, pénteken délután az aláírást követően az áruházak újra kinyitnak. A szóvivő elmondta: ugyan még nem Auchan-színekben, auchande Auchan tulajdonban működnek péntek délutántól az áruházak. Korábbi tájékoztatás szerint akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be.

Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától. Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint „a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére.”

(forrás: Index/MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél