hirdetés
hirdetés

A karácsony közeledtével bővíti hal- és húsválasztékát az Auchan

Több mint 30 fajta hal és bővített húsválaszték szerepel az Auchan ünnepi kínálatában. Az áruházlánc tapasztalatai szerint a szezonban a legkeresettebb halfajta a ponty, a lazac, az afrikai harcsa, a pisztráng és a busa, míg a húsok esetében a legtöbb vásárló a vadhúst, bárányhúst, libát és kacsát keresi. Az Auchan áruházak széles választékkal és bővített mennyiséggel készülnek már az ünnepeket megelőző hetekben, illetve különféle akciókkal és kóstolókkal könnyítik meg a családok karácsonyi készülődését.

hirdetés

A magyar karácsonyi menü elengedhetetlen alapanyaga a hal illetve a különféle húsok, ezért az Auchan idén is széles ünnepi hal és hús választékkal készül a szezonra, hogy ki tudja elégíteni az ilyenkor ugrásszerűen megnövekedő keresletet. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jelentősebb forgalomnövekedésre a szentestét megelőző egy hétben lehet számítani, hiszen mindenki a lehető legfrissebb alapanyagokból szeretné elkészíteni a karácsonyi fogásokat.

Több mint 30 féle hal a kínálatban

A karácsonyi szezonban több mint 30 fajta hal közül válogathatnak a vásárlók az Auchan áruházakban, a decemberi időszakban az éves mennyiség közel 40 százalékát értékesítik. A legtöbben a pontyot választják, ebből a halfajtából 210 000 kilogramm fölötti mennyiség fogy, míg a második legkeresettebb lazacból 60 000 kilogrammot vásárolnak a fogyasztók. Az áruházlánc tapasztalatai szerint a tengeri halakból előreláthatóan az átlagos havi eladott mennyiség négyszeresét értékesítik majd.

A vásárlók gyors és kényelmes kiszolgálása érdekében az ünnepeket megelőző időszakban külön pultnál értékesíti az élő pontyokat az áruházlánc, a frissesség biztosítása érdekében pedig folyamatos belső higiéniai és minőségügyi ellenőrzéseket tartanak, valamint a szállítmányok gyakoriságát is növelik. A karácsonyi készülődés megkönnyítése céljából a vállalat kínálatában az egyes termékek esetében már félkész és konyhakész termékek is megtalálhatóak, úgy mint az előfőzött, mártásban lévő kékkagyló vagy a tintahal nyárs, melyek gyors és praktikus megoldást kínálnak a háziasszonyoknak.

Széles ünnepi húsválaszték

Karácsony előtt a különféle húsfélék iránti kereslet is ugrásszerűen megnő, decemberben vadhúsból közel háromszor akkora mennyiséget értékesít az áruházlánc, mint az év többi hónapjában, bárányhúsból pedig körülbelül tízszeresére nő a fogyasztás, de a hagyományosabb fogásokhoz vásárolt kacsa, liba és pulyka kereslete is növekszik. Az ünnepi időszakban olyan különleges termékek is bekerülnek az Auchan választékába, mint például a szalonnával tűzdelt őzgerinc, a nyúl gerincfilé, vagy az egész pulyka, de ezek mellett természetesen kaphatóak a klasszikusabb termékek is, mint például a tanyasi baromfi és a háztáji sertéshúsok.

Az áruházlánc folyamatos akciókkal készül a karácsonyi szezonban és a prémium termékeket is elérhető áron kínálja, így a fogyasztók többféle kategória árui közül tudnak válogatni. Hogy segítse a vásárlók választását és a különféle ízvilágok megismerését, az Auchan hal és hús kóstolókkal is kedveskedik számukra az ünnepeket megelőző időszakban.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél