hirdetés
hirdetés

Bővítette karitatív akcióját az Auchan

Az Auchan immár 16 magyarországi áruházában működteti programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével, amelynek célja, hogy a megmaradó friss pékárut és zöldség-gyümölcsöt többek között időseknek, nehéz sorsú családoknak, rászoruló gyerekeknek juttassa el a vállalat. Az Élelmiszerbankkal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt évben mintegy 56 ezer rászoruló részesülhetett a közel 520 tonna élelmiszer-adományból. Az élelmiszer-pazarlás elleni program fontos lépéseként a hasznosított termékek köre zöldséggel és gyümölccsel bővült.

hirdetés

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés. A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru, illetve mára a zöldség és a gyümölcs is az Egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják. Az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot, amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

„A korábbi évekhez képest tavaly több mint tripla annyi, összesen közel 520 tonna mentett élelmiszert juttattunk el rászorulók részére” – ismertette a program eredményeit Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés koordinátora. „A program következő lépéseként az adománycélra elkülönített termékek körét zöldséggel és gyümölccsel bővítettük. Célunk, hogy idén mind a 19 hipermarketünk aktívan részt vegyen az Élelmiszerbank közreműködésével megvalósuló programunkban. A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszer-választékot tovább kívánjuk bővíteni.”

„Az Élelmiszerbank kiemelt területként kezeli az áruházakban keletkező élelmiszer-feleslegeket. Ezeket a termékeket nagyon hamar, még a lejárati határidőn belül kell eljuttatni a nélkülözőkhöz. A termékek sokszor napi szinten tudják segíteni a rászorulókat, az értékes tápanyagokon túl a kiszámíthatóság biztonságát is nyújtva számukra. Nagy öröm számunkra, hogy az Auchan partnerünk élelmiszermentő programunkban,és hogy ilyen sok családnak tudunk az általuk biztosított termékekkel segíteni” – tette hozzá Újhelyi Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatója.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél