hirdetés
hirdetés

30 ezres fizetésemelést követel a Tescótól a KASZ

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint július 1-től havi plusz harmincezret kellene keresniük az alkalmazottaknak, hogy ne omoljon össze a bértábla, írja a HR portál.

hirdetés

A béremelés szükségességéről Sáling József, a szakszervezet elnöke nyilatkozott a lapnak. A tanácsa szerint történő bérelemés mintegy ötezer, amúgy is jobban kereső dolgozót érintene, és 1,8 milliárd forint kiadást jelentene a cégnek éves szinten.

Sáling a héten már több demonstrációt is ígért a bérek növelésének érdekében. Nyilatkozata szerint mivel a Tesco teljes éves bértömege 39 milliárd forint, az emelés ennek 5 százalékát sem érné el. Úgy gondolja, az emelésre a munkavállalók mellett a cégnek is szüksége van.

Holott a Tesco tavaly megemelte a bérminimumát 129 ezer forintról 143 ezerre, a KASZ szerint ahhoz, hogy ne omoljon össze a bértábla, a magasabb fizetésűek béremelése is szükséges. A multinak egyébként ambiciózus tervei vannak a költségvetésükkel való spórolásra, globális szinten három éven belül 529 milliárd forintnyi összeget szeretnének megtakarítani.

(forrás: HRPortál, Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél