hirdetés
hirdetés

3 millió ampulla vakcina készülhet Ceva-Phylaxia gyártóüzemének bővítése után

Magyarország a Ceva-Phylaxia egyik kiemelt stratégiai központja, valamint legnagyobb kutatási és gyártó telephelye- hangsúlyozta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti Államtitkára a Ceva-Phylaxia új budapesti vakcinagyártó egységének avatásán.

hirdetés

A szaktárca államtitkára köszöntőbeszédében elmondta, hogy a cégcsoport jelenleg több mint 600 dolgozónak ad munkát Budapesten. Hozzátette, hogy az itt gyártott baromfi vakcinát a világ szinte összes országába exportálják, így a termelés 95%-a külpiacokra történik.


Mint mondta: az állattartóknak sokféle állatbetegséggel kell szembenézniük. A betegségek egy része olyan jelentős kártételű, hogy ellene uniós szinten is szigorú járványvédelmi intézkedésekkel kell fellépni. Ilyen például a madárinfluenza, a ragadós száj- és körömfájás, a klasszikus sertéspestis.


Nagy István kiemelte, hogy az agrártárca számos betegség ellen országos mentesítési programot hajt végre. Az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években sikerült elérni a hivatalos mentes státuszt az Aujeszky-betegség és a szarvasmarha-gümőkór vonatkozásában. Jelenleg a sertésstratégia részeként zajlik az ország sertésállományának PRRS-mentesítése. A programot hazánk mind az EU-ban, mind a világ nagy sertéstartó államai között elsőként indította el 2014-ben. A cél a teljes magyarországi sertésállomány mentesítése 2020-ra a reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindróma alól.


A mintegy 7,8 milliárd forintból megvalósuló új vakcinagyártó egységnek köszönhetően hatszorosára növekszik a budapesti központ gyártókapacitása. 500 ezer helyett immár 3 millió ampulla készülhet a 3900 négyzetméteren kialakított négy külön termelő laboratóriumban.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél