hirdetés
hirdetés

A felelős alkoholfogyasztás pártján a Dreher

Középiskolásoknak készített speciális színdarabot a Dreher Sörgyárak Ésszel iszom felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő programja. A cél, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály szembesüljön, hogy az alkohol veszélyeivel és a személyes felelősséggel.

hirdetés

A Dreher Sörgyár által 8 éve indított Ésszel iszom felelős alkoholfogyasztás program azt a célt tűzte ki 2017 év elején, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályt, a középiskolásokat szólítsa meg.
A vállalat az Ésszel iszom program kezdete óta fontosnak tartja, hogy attitűdváltozást érjen el a célcsoportoknál. Ezért a Dreher és a programért felelős kommunikációs ügynökség, a Starski szakemberei azt találták ki, hogy olyan élményt kell adni a fiataloknak, ami elég intenzív ahhoz, hogy később, amikor döntési szituációba kerülnek, eszükbe jusson.


A Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrio Színtársulattal közösen létrehozták a Badily című színdarabot, amelyet középiskolai tanórákon, tanítási időben mutatnak be.
A kampányban a drámapedagógia eszközeit hozták össze a közösségi médiás kommunikációval. A diákok még a darab előtt egy héttel speciális házi feladatot kapnak: követniük kell a főszereplő karakter Kirschbaum Judit Instagram-csatornáját, mire a főszereplő besétál a tanterembe, már többet tudnak róla, mint saját maga.
Egy bulizós középiskolás lány hétköznapi életét ismerjük meg, aki egy adott pillanatban rosszkor, rossz helyen van és emiatt átmenetileg tönkremegy az élete.


A foglalkozás során az osztályok játékos/interaktív formában dolgozzák fel a látottakat. A színdarab célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az alkoholfogyasztás veszélyeire és vitát indítson a felelősség kérdéskörében.
A Badily című színdarabot 2017 decemberéig 25 középiskolai osztálynak mutatják be, 2018-ban pedig további 40 osztályhoz juthat el a felelősségről és az alkoholfogyasztás kérdéseiről szóló drámajáték.


„Hiába tilos 18 év alatt az alkoholfogyasztás, tudjuk jól, hogy a középiskolás korosztály próbálgatja a határait, így kipróbálja az alkoholt is. Azt szeretnénk tudatosítani bennük, hogy egy-egy döntésüknek milyen súlya van, mennyire nem mindegy, hogy egy-egy ilyen határfeszegető akció során, hogyan döntenek– fogalmazott Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

Az alkotók listája
Színtársulat: HoTrio
Rendező: Sárosi Gábor
Kirschbaum Judit - Kovács Vanessza
Dzseni - Bogdán Réka Orsolya
Totti - Barcsik László
Megrendelő: Dreher Sörgyárak
Vállalati kapcsolatok vezető: Szederkényi Zita
Vállalati kapcsolatok specialista: Bodó Brigitta
Ügynökség: Starski
Kreatív tartalmi vezető: Román Balázs
Pr-tanácsadó: Benkő Lívia
Account drector: Tasnádi Szandra

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél