hirdetés
hirdetés

A Gici Tej Kft. 60 millió forintot nem fizetett ki beszállítónak

A tejüzem „kihasznált és becsapott tejtermelői” kétségbeesetten fordulnak a közvéleményhez.

hirdetés

„Bajban a kistermelők, bajban a dolgozók!

Megint van egy olyan magyarországi tejüzem, amely nem fizeti ki a becsületes tejtermelőket, ezzel családokat hoz kilátástalan helyzetbe és tesz tönkre olyanokat, akiknek nincs más lehetőségük vidéken, mint a föld művelése és állatok tartása.

A Gici Tej Kft., többszöri ígéret és aláírt szerződés ellenére sem tartja be kötelezettségét, többek között 15 kistermelőnek nem fizet ki 60 millió Ft-ot, az általuk megtermelt nyerstej árát.

A termelők egy része, látva a tejüzem ügyvezető-tulajdonosának viselkedését, beszüntette a tejszállítást, akik kitartottak, bízva még az új tulajdonosban, aki minden beszállítót bíztatott a termelésre, ígérve az átvett tartozások törlesztését is, azoktól egyik napról a másikra nem vette át a megtermelt tejet, élő szerződéseket rúgva fel.

A cég ügyvezetője Gad Raveh, aki egy éve vásárolta meg a Kft. üzletrészét a Bakonyi Agrár Kft.-től, felelőtlenül, a tartozásokat tovább növelve éli fel az üzem vagyonát, nem törődve az ott dolgozókkal sem /35 fő/, akiknek az utóbbi két hónapban fizetést sem adott.

Amennyiben felszámolásra kerül a Gici Tej Kft., nem sok lehetőség marad a tejtermelők kifizetésére, mivel a cég tartozása, a kistermelőknek járó 60 M Ft tizenötszöröse is lehet.

A cégadatok szerint a Bakony Agrár Kft.-nek jelzálog jogosultsága van a Gicitej Kft. üzletrészén, ami alapján vissza is vehetné tulajdonosi jogait, de eddig nem tette meg, így igen komolyan felmerül a Bakony Agrár Kft. felelőssége is, hiszen a fennálló tartozás nagyobbik részét a tejtermelők és a többi beszállító felé az előző tulajdonos halmozta fel.

A jelenlegi helyzetben csak gyors intézkedés tudna változtatni a helyzeten, ami az üzem bérbeadása lehetne, mielőtt minden mozgatható eltűnik a tejüzemből.

Az üzem több mint három hónapja nem termel, a bérbeadás nem tud megvalósulni, mert a régi és a jelenlegi tulajdonos sem lépi meg azt, ami kötelezettsége lenne, amit az emberi tisztesség megkövetelne, ezzel az ott dolgozókat, a tejtermelőket, a többi beszállító hitelezőt, a helyi közösséget és egy több mint 80 éves tejüzemet tesznek tönkre.

Az érintett tejtermelők mindent megtesznek – tárgyalóasztal mellett és azon túl is – az érdekeik érvényesítéséért, egyúttal kérik a többi tejtermelő szolidaritását, a Kormányzat és a hatóságok segítségét és intézkedését a probléma gyors megoldása érdekében.”

2017. március 16.

A Gici Tej Kft. kihasznált és becsapott tejtermelői

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél