hirdetés
hirdetés

A jövőben szorosabban együttműködik a kínai és a magyar állategészségügyi hatóság

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zhang Zhongqiu kínai főállatorvos május 19-ei, Budapesten történt tárgyalásuk alkalmával együttműködési megállapodást írtak alá az állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról.

hirdetés

A két fél találkozásának fő témája a magyar, illetve a kínai állategészségügyi hatósági rendszerek ismertetése volt. Ezen kívül Bognár Lajos tájékoztatást adott a madárinfluenza-járvány aktuális magyarországi helyzetéről is. Az együttműködésben megfogalmazott szorosabb szakmai összefogásnak a jövőben várhatóan mind tudományos mind pedig kereskedelmi területen kedvező hatásai lesznek hazánkra nézve.

Forrás: 123rf.com
Forrás: 123rf.com


A kínai főállatorvos Zhang Zhongqiu magyarországi itt tartózkodása során látogatást tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Nemzeti Referencia Laboratóriumában. A kínai és magyar fél együttműködést kezdeményezett a releváns kínai és magyar intézmények között. A Földművelésügyi tárca számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi szinten szoros kapcsolatot tudjon kialakítani és a közös érdekeket tovább tudja erősíteni a jövőben is.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél