hirdetés
hirdetés

A kisüzemi borászatok terhei csökkenhetnek a jövedéki törvény hatására

Az idén életbe lépett új jövedéki törvény eredményeként várhatóan még az év végéig csökkenhetnek a kisüzemi bortermelők adminisztrációs terhei - mondta Gál Péter kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alkoholos italgyártás kérdéseiről Budaörsön tartott tanácskozásán.

hirdetés

A Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára felidézte: a megközelítőleg 4000 kisüzemi bortermelő gyakori panasza, hogy energiájuk és idejük jelentős részét a nyilvántartási kötelezettségek aránytalanul nagy terhei kötik le, ezen kíván könnyíteni a korszerűsített szabályozás. Az egyszerűsített rendszer könnyebben betartható, a bortermelők felszabaduló energiái pedig lendíthetnek az üzemek fejlődésén is - tette hozzá. Egyébként a kisüzemekben a hazai bortermelés mintegy 10 százalékát állítják elő.


A tanácskozáson szó volt az idei szőlőtermés kilátásairól is. Eszerint a tavalyi 2,9 millió hektoliter bornál az aszályok miatt kevesebb várható. A sok napsütés eredményeként viszont a minőség igen jónak ígérkezik.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél