hirdetés
hirdetés

A kormány előmozdítaná a földrajzi árujelzők számának növelését

Országos eredetvédelmi fórumsorozatot indított a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A cél a földrajzi árujelzők számának növelése, ami hozzájárul az adott régió fejlődéséhez, a turizmus erősödéséhez is - írja hétfői számában a Magyar Hírlap.

hirdetés

Mint Gál Péter, az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a lapnak elmondta, jelenleg 58 magyar földrajzi árujelző (eredetmegjelölés és földrajzi jelzés) áll uniós oltalom vagy átmeneti nemzeti oltalom alatt: 37 borászati termék, 8 pálinka, valamint 13 mezőgazdasági és élelmiszeráru.

Rámutatott, hogy a földrajzi árujelzők segítségével a termékek kiemelkednek, és jól megkülönböztethetővé válnak a szokványos áruktól. A földrajzi árujelzők minőségi garanciát nyújtanak a fogyasztóknak a termék eredetéről, hitelességéről, a termelők számára pedig hozzáadott értéket és kiváló marketingeszközt is jelentenek.

A tárca tavaszi eredetvédelmi fórumsorozatán a helyi termelők számára közérthetően, jó példákon keresztül mutatják be a védjegyekben és földrajzi árujelzőkben rejlő jogi, marketing- és támogatási lehetőségeket – tette hozzá a helyettes államtitkár.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél