hirdetés
hirdetés

A lakosság tudatosabb táplálkozása 100 milliárdot spórolhatna meg az államnak

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága - mondta Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

hirdetés

Hozzátette: a cukorbetegség miatt az egészségügyi kassza kiadása 216 milliárd forint volt egy év alatt, és egyéni szinten is komoly kiadást jelentenek a munkából való kiesés miatti vagy az ápolási költségek.

A lakossági szűrések mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország cukormentes tortájával próbál tenni a lakosság egészségtudatosságáért. Már hat éve ezzel a tortával szeretnék megmutatni, hogy van olyan édesség, ami finom és egészséges is egyben - mondta Soltész Erzsébet.

Forrás: 123rf

A Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének idén a Pöttyös Pannit választották. Ez a torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A tortát először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Igen!!! Csakhogy az Államnak, és a Kormánynak ebben a kérdésben (is) éppen ellentétesek az érdekei. A tudatosabb életvitel óhatatlanul együtt jár a magasabb
intelligencia szinttel, ami a mindenkori Kormányoknak (pártállásra való tekintet nélkül) nem érdeke hiszen a buta emberek könnyebben irányíthatók...
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél