hirdetés
hirdetés

A legritkább pásztorkutyák világtalálkozóját első alkalommal rendezik meg Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2017. szeptember 7-10. között az I. Mudi Világtalálkozót. A négynapos rendezvényen a mudival, az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutyafajtával ismerkedhetnek meg az eseményre kilátogatók.

hirdetés

A szakmai világtalálkozó megnyitó ünnepségén a Földművelésügyi Minisztérium nevében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

A Hungarikum Bizottság 2017. március 21-i, Egerben meghozott döntése alapján a Hungarikumok Gyűjteményébe kerültek a magyar pásztor- és vadászkutyafajták. A magyar kutyafajták a magyar ember évszázados tenyésztői munkájának eredményeként ma is hozzátartoznak a mindennapokhoz. Az állatokkal foglalkozó tenyésztő szervezetek célja, hogy a magyarországi állomány, szabályozott, ellenőrizhető tenyésztés során született, egészséges, örökletes betegségektől mentes, fajtiszta egyedekből tevődjön össze.


A Földművelésügyi Minisztérium számára a magyar kutyafajták sorsa, megmaradása prioritást élvez, ezért is volt fontos pillanat idén, amikor bekerültek a Hungarikumok Gyűjteményébe – mondta el Szakáli István Loránd.
A helyettes államtitkár kiemelte: az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az őshonos fajták génmegőrzésére. A világtalálkozó kiváló alkalom arra, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a magyar kutyafajták, világossá váljon, hogy szerves részét képezik a kultúránknak, hozzátartoznak jelenünkhöz, jövőnkhöz.
A szakmai rendezvény kitűnő lehetőséget biztosít a mudi iránt elkötelezett emberek számára, hogy közösen gondolkodjanak a kutyafajta megőrzése, megóvása érdekében szükséges lépésekről - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél