hirdetés
hirdetés

A mangalica távol-keleti karrierje

Mangalicáról szóló japán képregényt mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten. Torimo Matsumoto képregényének főhőse Tóth Péter, a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke, aki 20 évvel ezelőtt áldozatos munkával mentette meg a mangalicát a kihalástól.

hirdetés

A mangalica húsa Japánban ínyencségnek számít, a zsírsertés márványozott húsából készült termékeket Japánban Michelin csillagos éttermekben kínálják a fogyasztóknak. Mintegy 170 tokiói, és összesen 500 japán étteremben található mangalica fogás az étlapon.

A rendezvényen Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár bejelentette: 110 millió forintot biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium a mangalica népszerűsítésére; az állat húsából készült termékek fejlesztésére, hazai és külföldi rendezvények szervezésére, valamint a mangalica eredetigazolási-minőségbiztosítási program kifejlesztésére.

Feldman Zsolt kiemelte: „ha a sok szívügyünk közül kettőt ki kell emelni, akkor az egyik az őshonos állatok kérdése, a másik a prémiumtermékek területe. A mangalica egyszerre egy komoly magyar hagyományokkal rendelkező állatfajta, viszont nem csak itthon, hanem a nemzetközi piacon is meg tudja állni a helyét”

Torimo Matsumoto, a képregényt megalkotó japán anime rajzoló elmondta: a sertés a világon a jólét szimbóluma. „Nagyon szeretem a sertést mint karaktert, és most hogy itt lehettem, úgy gondolom, hogy még finomabbnak kell rajzolnom”

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél