hirdetés
hirdetés

A mezőgazdasági gépgyártásban a CLAAS Hungária Kft. a kormány legfőbb pillére

A magyar mezőgazdaság akkor sikeres, ha rendelkezésére áll a megfelelő technológiai támogatás, és még sikeresebb, ha erős magyar gépgyártást tudhatunk mögötte -  mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a CLAAS Hungária Kft. 20 éves jubileumi ünnepségén, Törökszentmiklóson.

hirdetés

Feldman Zsolt kiemelte: mintegy 5,3 millió hektár földet művelünk Magyarországon, melyből 4,3 millió hektár szántóföld. 12-17 millió tonna gabonát, több mint 2,5 millió tonna olajos növényt takarítunk be éves szinten. A magyar mezőgazdaság kibocsátásának közel 40 százalékét ez teszi ki. Kiemelkedő eredmény, hogy folyó áron több mint 55 százalékkal nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása a 2010-es évhez képest.
Akkor lehet sikeres és stabil mezőgazdaságot teremteni, ha a mezőgazdaságból élő gazdálkodók, a velük kapcsolatban álló vállakozások, a feldolgozás, a kereskedelem és a kormányzat együtt dolgozik a közös eredményekért – mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette: a CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében. A tárca 2012-ben közreműködött a cég fejlesztési központjának és raktárának átadásán, 2015-ben pedig üzemeik bővítésével valamint tanüzemük felújításával megalapozták a következő 20 évet.


Feldman Zsolt kijelentette: az Irinyi terv keretében vizsgáljuk a fejlesztési lehetőségeket a mezőgazdasági gépgyártás területén. A kormány kiemelt célja, hogy elősegítse a magyar agrárium, ezáltal az ország fejlődését. A mezőgazdaság évről évre innovációalapúvá válik, ebben a szellemben készül a Digitális Agrár Stratégia. Áttekintjük a mezőgazdasági gépészet képzésfejleszétési lehetőségeit a középiskolai és felsőoktatásban egyaránt – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél