hirdetés
hirdetés

A Pek-Snack Kft. is új gazdára lelt

A Fornetti után elkelt a Fornettiből kivált Pek-Snack Kft., a tulajdonos Galántai család egy luxemburgi székhelyű befektetési alapnak adta el a céget még februárban. A Pek-Snacknek komoly magyarországi és horvátországi hálózata van.

hirdetés

Egy luxemburgi befektetési alap, a Danube Fund vette meg idén februárban a Fornettiből kivált Pek-Snack Kft.-t, a vételár nem ismert, sem az, hogy kik állnak a befektetési alap háta mögött - adta hírül a Napi.hu.

A Fornetti eladását alig két héttel ezelőtt jelentették be. A látványos sikerű látványpékség egy svájci cégóriásé lett. Az Aryzta 60 millió eurót fizetett a fagyasztott pékárú gyártásával is foglalkozó cégért.

Csak ez után derült ki, hogy az anyacég mellett a belőle 2010-ben kivált Pek-Snack is új gazdára talált. A cég alá tartozik egy száz százalékosan horvát cég is. A vállalatcsoport együttes árbevétele tavaly 3,5 milliárd forint volt, a Fornettiből való kiválás után, 2011-ben még 2,5 milliárd volt. Az ózemi eredmény 275 millióról 635 millióra nőtt ebben az időszakban.

A Pek-Snack közel 80 kereskedelmi és saját márkás termékeket fejleszt és ad el. Magyarországon és Horvátországban több mint 1800 sütési pontból álló franchisehálózatuk van. Az igali céget 1998-ban alapította Galántai János.

A Danube Fund tőkealap a tulajdonos Galántai család tagjaival az IMAP MB Partners tanácsadó cég közvetítésével ültötte nyélbe az üzletet.

A múlt héten már Orbán Krisztián, a vevőt képviselő IMAP MB Partners vezetője vette át a cég irányítását a korábbi kisebbségi tulajdonos Justin István helyett.

Az eladás tényéről a tranzakcióban közvetítő tanácsadó cég honlapján tudósítottak: mint írták, folytatják a Pek-Snack dinamikus kereskedelmi expanzióját. A cégcsoport erős szerkezeti alapjai, jól átgondolt folyamatai és fejlesztési tervei révén további komoly növekedési potenciált látnak benne - olvasható a közleményben.

(forrás: hvg.hu, Napi Gazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél