hirdetés
hirdetés

A Raben ismét a dolgozóit ösztönzi az egészségesebb és tudatosabb életmódra

Általános tapasztalat, hogy az irodai munka jelentősen növeli az elhízás esélyét, és ezt az összefüggést objektív kutatások is alátámasztják. Ennek hátterében elsősorban a mozgáshiány, és a tartós ülő munka áll. A WHO felmérései a 30 feletti BMI-t tekintik az egészséget veszélyeztető szintnek. Sajnos, Magyarország európai viszonylatban igen rosszul áll ebben, nálunk a legmagasabb az elhízottak aránya.’  Ennek ellensúlyozására is szervezi meg a Raben az Egészség hetét, munkatársainak egészsége érdekében.

hirdetés

Idén már hetedik éve, hogy a Raben Trans European Hungary Kft. megrendezte ”Egészség hét” néven programsorozatát, azzal a céllal, hogy ösztönözze dolgozóit az egészségesebb és tudatosabb életmódra. Most áprilisban a programok között szerepeltek a már előző évekről bevált egészségfelmérések és előadások különböző témákban, mint például a táplálkozásra és a rendszeres sportolásra való odafigyelés; de természetesen újdonságok is vártak a Raben munkatársaira. A legnépszerűbb programok közé tartozott a biorezonanciális állapotfelmérés és a csapategységet erősítő asztalitenisz bajnokság.
Ebben az évben először szervezett a vállalat fotópályázatot, mely keretei között a munkatársak által készített, egészséges életmódot népszerűsítő fényképek kerültek a cég falaira, ezzel is felhívva a figyelmet az egészség fontosságára. Nemcsak a pályázók, de azok is lelkesnek mutatkoztak a versenyben, akik szavazatukat adták le a legjobb képekre.


Ezen kívül a Vöröskereszttel együttműködve újra sor került véradásra is. Nemcsak a Rabennel munkaviszonyban lévők, de a környező cégektől is érkeztek véradók.
„A társadalmi felelősségvállalásért tett cselekedetekre nemcsak házon belül, hanem közvetlen környezetünkben is szeretnénk felhívni a figyelmet. Az egymásra való odafigyelés és a partnerekkel való párbeszéd alapvető eleme a felelős gondolkodásnak. Környezetünk hat ránk, mi hatunk rájuk és mi együttesen tudunk plusz értéket teremteni a fenntartható megoldásokkal.” – mondta Bolyki Ágnes, a Raben Trans European Hungary PR és marketing szakembere és CSR koordinátora.
Az egészségmegőrzés mellett a vállalat hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is, ennek jegyében szervezte legutóbbi akcióját is, mely alkalommal az önkéntes munkatársak, a tavalyi évhez hasonlóan összegyűjtötték a telephely környékén a szemetet. „A tavalyi első szemétszedési akcióhoz képest idén már kevesebb hulladékot találtunk – tehát a program eredményesnek bizonyul. Bízunk benne, hogy ez a tendencia továbbra is maradni fog.” – mesélte Bolyki Ágnes.


A Raben Group társadalmi felelősségvállalási stratégiáját és a helyi igényeket figyelembe véve szervezi akcióit, melyek évről évre sikeresebbnek bizonyulnak.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél