hirdetés
hirdetés

A sertéshúsfogyasztást ösztönző médiakampányt indított az AMC

Az idei év grillszezonja elképzelhetetlen lenne a kiváló minőségű sertéshús nélkül, ezért az Agrármarketing Centrum médiakampányt indított a hús fogyasztásának ösztönzésére. A kampány keretében országos televíziók, rádiók és internetes oldalak mutatják be, miért is érdemes kiváló minőségű sertéshúst fogyasztani. A kampányhoz Borbás Marcsi televíziós személyiség, tévés szakács is csatlakozott.

hirdetés

„Falun nőttem fel, nálunk mindennapi dolog volt, hogy sertéshús kerül az asztalra, így természetesen a főzés kultúrámnak egy alapköve a jó minőségű sertéshús” - mondta el Borbás Marcsi, a „Gasztroangyal” című televíziós műsor házigazdája, miért vállalta el szinte első szóra az Agrármarketing Centrum felkérést, hogy a sertéspromóciós kampány arca legyen.


A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a jó minőségű termékek fogyasztására, ugyanakkor fontos szempont a sertéságazat munkahelymegtartó erejének elősegítése is. A sertéshús kifejezetten egészséges táplálék, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag tartalma – pl. cink, szelén - is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1 vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2, B6 és B12 vitaminforrás. A legtöbb vörös húsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is. A táplálkozási szakemberek szerint naponta 2-3 egység húst és húskészítményt érdemes fogyasztani. Ezen belül vörös húsokból – pl. marha-, sertés- és birkahúsból - összesen 8 dkg az ajánlott mennyiség. Egy egységnek felel meg 5-10 dkg hús (csont nélkül), vagy 3-5 dkg felvágott. Az Agrármarketing Centrum az ilyen akcióktól azt reméli, hogy a vásárlók tudatosan keresik majd a magas hozzáadott értékű, ellenőrzött és jó minőségű termékeket, amellyel a jelenleg mintegy 2,9 milliós sertésállomány növekedését és az ágazatban dolgozók helyzetét is elősegíthetik.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél