hirdetés
hirdetés

A Tesco közösségfejlesztő programjára június végéig lehet pályázni

Van egy jó ötlete, amivel lakóhelye, közössége fejlődését segítené? Ismer olyan szervezetet a környezetében, akiknek a céljait megvalósításra érdemesnek találja, de forráshiánnyal küzdenek? Még két hétig lehet jelentkezni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára, amelyen országosan 63 közösségfejlesztő program nyerhet el egyenként 400 000 Ft támogatást.

hirdetés

Az 1990-es évek óta a Központi Statisztikai Hivatal minden évben közzéteszi a hazai nonprofit szektorral kapcsolatos legfontosabb statisztikákat. Ezekből egyértelműen látszik, hogy mind a fővárosi, mind a vidéki szervezetek számára gondot okoz a működéshez szükséges bevételek előteremtése. Magas azoknak a szervezeteknek az aránya, amelyek kevesebb, mint 500 000 forintból gazdálkodnak évente. Az ilyen kisebb helyi alapítványoknak, egyesületeknek az „Ön választ, mi segítünk” pályázatban elnyerhető 400 000 forintos összeg akár a túlélést is jelentheti. Ugyanígy, számos kreatív, építő ötlet születik meg olyanok fejében, akik mögött nem áll szervezeti háttér, így még nehezebb forrást szerezniük ötletük megvalósításához. A Tesco pályázata számukra is nyitott.


Országszerte szinte mindenhol találhatók hasonló szervezetek, változatos megvalósításra váró célokat tűzve maguk elé. A 2017. év elején meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázaton nyertes, Szabadszállás környékén aktív Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet például a támogatásból olyan speciálisan kialakított bicikliket vásárol, amik a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára megkönnyíti az önálló közlekedést, és az egészséges, mozgásban gazdagabb életmód kialakításában segít nekik. A pályázaton szintén nyertes Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a támogatást főzőtanfolyamok szervezésére fordítja, ahol a résztvevőknek megtanítják, hogyan boldoguljanak a konyhában, és hogyan tudnak akár egyedül is egészséges ételeket készíteni. A kosdi Önkéntes Településfejlesztő Közösség pedig egy öko játszópark kialakításába fog, ami egyaránt alkalmas lesz tanulásra, szórakozásra, pihenésre gyerekek és szülők számára.


Az aktuális pályázati kiírásra még 2 hétig, 2017. június 30-ig lehet jelentkezni. Országosan 63 körzetben várja a pályázatokat az áruházlánc, melyeket ismét a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelnek majd. A szakértői bírálat alapján kerül majd ki az a körzetenként három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a szavazati szakaszba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a támogatást. A vásárlók 2017. október 3. és 31. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat a november 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ, valamint a 2016-os és a 2017. tavaszi pályázat nyertesei elérhetők awww.tesco.hu/kozosseg weboldalon. Korábbi győztesek élménybeszámolóit pedig teljes terjedelemben a http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog oldalon olvashatja.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél