hirdetés
hirdetés

A tojásbotrány után itt a mérgező tyúkhús

Európa több országában, köztük itthon is bukkant fel a fipronillal szennyezett tojásból, lengyel hatóságok viszont most azt jelezték, hogy náluk baromfihúsban is találtak a méregből.

hirdetés

Miután Európa több országában is felbukkantak a mérgező rovarirtószerrel szennyezett tojások – melyekből végül találtak Magyarországon is –, most itt az újabb botrány: Lengyelországban ugyanabból a szerből találtak bőven határérték feletti nyomokat tyúkhúsban – írja a Magyar Idők információja alapján a Napi.

Lengyelország jelezte, hogy határérték feletti szennyezettséget mért tyúkhúsokban abból a fipronil nevű rovarirtó szerből, amelyet más európai országokban tojásokban találtak korábban. Más országokban még csak az ellenőrzésnél tartanak a hatóságok, így egyelőre nem tudható, milyen messzire jutott a szennyezett hús.

Magyarországon eddig tíz esetben találtak szennyezett terméket, szinte kizárólag tojást. A magyar tojástermelők közös nyilatkozatban jelentették ki, hogy működésük során nem használtak fel illegális szereket, így a hozzájuk tartozó telepekről biztonságos áru kerül a boltokba. A hatóságok folytatják a vizsgálatokat.

(forrás: propeller.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél