hirdetés
hirdetés

A tojáshiány a cukrászdáknak is betehet

Mivel a tojástermelés csökkent, a feldolgozó vállalkozások nem tudják beszerezni a számukra szükséges tojásmennyiséget. A belgák félnek, a francia cukrászok meg pánikolnak.

hirdetés

Egyre csökkennek a belga tojásfeldolgozók túlélési esélyei a ketreces tojótyúk-tartás állatjóléti előírásainak év eleji szigorítása miatt – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT) honlapja szerint egy belga érdekképviseleti szervezet.

A belga tojásfeldolgozó-ipari egyesülés szerint az iparági vállalkozások azzal szembesülnek, hogy egyre nehezebbé válnak túlélési esélyeik a tojótyúkok új állatjótéti szabályozásának év eleji végrehajtása óta. A szabályozás következtében sok állattartó abbahagyta a tojásgazdálkodást vagy most próbál alkalmazkodni ahhoz. A korábbi hideg idő is növekvő tojásigényt eredményezett, tovább fokozva a problémát.


E tényezők kombinációja azt eredményezte, hogy a tojástermelők nem tudják kielégíteni az igényeket, a feldolgozóknak pedig nehézséget jelent a szerződéses mennyiségek teljesítése, mivel nem tudnak beszerezni elegendő tojást. A tojáshiány gyors árnövekedést eredményezett, és olyan helyzetet teremtett, amely pénzügyi szempontból elviselhetetlen a feldolgozók számára – állítja a szervezet.


Egy jelentés szerint a francia cukrászok arra hívták fel a figyelmet, hogy abba kell hagyniuk tevékenységüket, mert képtelenek beszerezni elegendő tojásmennyiséget, míg az Egyesült Királyság fogyasztói az élesen emelkedő tojásárakra figyelmeztetnek.

(forrás: Agromonitor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[106782] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél