hirdetés
hirdetés

Állati forgatás: útjára indult az OMÉK kampány

Hamarosan kezdődik (szeptember 20-24) a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Az alkalomra az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából készített, meghökkentő, megmosolyogtató jelenteket is tartalmazó kisfilmet Kristó László és csapata.

hirdetés

A legforróbb nyári napokon forgatott, számos statisztát, libákat, birkákat, szarvasmarhát és a legkiválóbb magyar élelmiszereket felvonulható televíziós szpot méltán érdemli ki az eddigi legkülönlegesebb OMÉK kisfilm jelzőt.

A kiváló minőségű portékáikkal és életerős, szemet gyönyörködtető állataikkal a vidékről a városba igyekvő gazdák a központi szereplői az idei OMÉK-ot beharangozó reklámfilmnek. A humoros megoldásokat sem nélkülöző kisfilmet több mint tíz helyszínen forgatták.

Rögzítettek jeleneteket többek között Budapesten a Hősök terén, a Szabadság hídon, az Árpád híd közelében, a Keleti pályaudvarnál és az Erzsébet téren is. A film azonban nem ettől különleges, hanem attól, hogy ezeken a helyszínen hol egy birkanyájat, hol egy szarvasmarhát, hol zebrán átkelő libákat kellett állatidomárok segítségével instruálni a pesti forgatagban.


Szerencsére a már gyakorlott, filmes tapasztalatokkal rendelkező jószágok jól vették az akadályokat. Ennél sokkal egyszerűbb volt felvenni a füstölt húsokkal, pékáruval vagy tojásokkal közlekedő szereplőket, akik szintén az OMÉK–ra igyekeznek.

A filmben drónfelvételen, településként a „Legszebb fekvésű magyar falu” címet tavaly elnyerő Komárom-Esztergom megyei Súr látható. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kisfilm hangjaként kiváló színművészünket, László Zsoltot hallhatják.

A rendező szerint a reklámszpot elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a kiállításra és arra, hogy érdemes ellátogatni az OMÉK-ra. Ugyanakkor célja az is, hogy bemutassa a magyar agrárium kincseit, azokat a gazdálkodókat, akik elhozzák a nagyvárosba kiváló minőségű élelmiszereiket, termékeiket.


A forgatás Kriskó László számára is kihívás volt, noha már több száz reklámfilmet rendezett, köztük a legnagyobb világmárkáknak is. Az ugyanis, hogy nyílt köztéren kellett dolgozni az állatokkal már a tervezési fázisban is nagyfokú szakértelmet és precizitást igényelt.  Az állatokat előre tréningezték, de ennek ellenére is nagyon oda kellett figyelni - például a Hősök terén rögzített jelenetnél -, ahol a zebrán átkelő libákat eleinte nehezen tudták egy irányba terelni.


Éppen ezért nagy segítséget jelentett a nyári hétvégeken amúgy is lezárt Szabadság híd - ahol a szarvasmarháját hídon átterelő gazda felvétele forgott -, hiszen alapesetben hosszadalmas folyamat az ilyen forgalmas fővárosi helyszíneket megszerezni és lezáratni egy forgatás idejére.

A különleges reklámfilm már számos televíziós csatornán és az OMÉK facebook oldalán is látható hosszabb-rövidebb változatban, valamint ide kattintva is elérhető.

Az OMÉK programjairól további információ a www.omek2017.hu oldalon található, ahol a kisfilm fotóiról, werkfilmjéről, forgatásáról is látható ízelítő.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél