hirdetés

Átadtuk az I. FMCG Greennovációs Nagydíjat

A fenntarthatóságot díjazta az Élelmiszer szaklap

A gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacán húsz éve meghatározó Élelmiszer szaklap ünnepélyes díjátadó keretében ismerte el az FMCG-szektor fenntarthatóságért sokat tevő, vagyis „greennovatív” gyártóit, kereskedőit és szolgáltatóit. A díjakat 2012. április 4-én Budapesten adták át az Élelmiszer társszervezésében megrendezett Marketingfórum konferencia záró eseményeként.

hirdetés

 A fenntarthatóság ma már nem trend, hanem elvárás mind a vállalati, mind a kereskedelmi és szolgáltatói szektorban résztvevőktől, akik egyre nagyobb figyelmet szentelnek, és egyre többet áldoznak a környezettudatos működésért. Az Élelmiszer szaklap ezért célul tűzte ki, hogy méltányolja és értékeli az FMCG-piac erőfeszítését a környezeti értékek fenntartásában, valamint népszerűsíti a greennovatív gondolkodást. Ezen célok elismeréséül 2011-ben díjat alapított FMCG Greennovációs Nagydíj címmel.

Az I. FMCG Greennovációs Nagydíj pályázatra négy kategóriában 23 pályamű érkezett. A színvonalas és tartalmas pályázatokat szakmai zsűri bírálta el, szigorú szempontok alapján. A bírálóbizottság tagja volt: Bárczi István, környezetvédelmi üzletágvezető, SGS Hungária Kft., Bodroghelyi Csaba, ügyvezető igazgató, KÖVET Egyesület, Dr. Bándi Gyula, környezetvédelmi szakjogász, tanszékvezető egyetemi tanár, EMLA Egyesület elnökségi tagja, Gyaraky Zoltán, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, főosztályvezető, VM, Hartay Mihály, ügyvezető, ÖKO-Pack Nonprofit Kft., Paksy Zoltán, marketingkommunikációs tanácsadó, The Oeuvre.

A fenntarthatóság nem PR-fogás

Hartay Mihály, a zsűri elnöke elmondta, hogy tartalmas, színvonalas pályázatokat bírálhatott el a bizottság. A pályázatok bizonyítják, hogy a fenntarthatóság ebben a szektorban nemcsak PR-fogás, hanem a cégek működését átfogó stratégia része. Pontot inkább a pályázatok formai megvalósítása, illetve a környezettudatosság és az azzal elért műszaki-gazdasági előnyök hangsúlyozásának elmaradása miatt vesztettek a pályázók. De csüggedésre semmi ok, hiszen a most nem díjazott résztvevők – egy körültekintőbb, konkrétan az elért előnyöket kidomborító pályázattal – jövőre újra megmérettethetik tevékenységüket a II. FMCG Greennovációs Nagydíjon.


Helyezéseket és különdíjakat három kategóriában osztott ki a zsűri:

A Greennovatív gyártó kategóriában kiemelkedő színvonalú, „Környezettudatos vízfelhasználás” c.  pályázatával első helyezést ért el a a Dreher Sörgyárak Zrt.
Második helyezést kapott az STI Petőfi Nyomda Kft. „Csomagolási és display megoldások” című pályázata. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kométa 99 Zrt. állhatott fel „Fejlesztések a Kométánál” című pályázatával. Különdíjban részesült a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. „Ásványvíz zöld energiával” című pályázata. Az Élelmiszer szaklap különdíját a Heineken Hungária Zrt. „A zöldebb jövőért” c. pályázata nyerte el.


A Greennovatív kereskedő kategóriában egy első helyezést osztott ki a bírálóbizottság, amely a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-t illeti „Zöldben könnyebb” a SPAR szupermarketekben című pályázatának elismeréseként.

A Greennovatív szolgáltató kategóriában a zsűri egybehangzó véleménye alapján az első helyezést az Iparfejlesztési Közalapítvány „Ipari társkereső program” című pályázata kapta. Különdíjban részesült az UP Hungary Kft. és a Borsodi Sörgyár Kft. közös nevezésű „Borsodi RE: Pohár” c. pályázata.
Greennovatív termék kategóriában a zsűri nem osztott ki díjat.Az Élelmiszer szaklap csapata gratulál a nyerteseknek! Köszönjük minden pályázónak a részvételt, valamint további sikeres és egyre több greennovatív ötletet kívánunk a szektor szereplőinek!

 

 

Kategória

Pályázó

Helyezés

Greennovatív gyártó

Dreher Sörgyárak Zrt.

Kiemelt I. helyezés

 

STI Petőfi Nyomda Kft

II. helyezés

 

Kométa 99 Zrt

III. helyezés

 

Coca-Cola HBC Magyarország Kft

Különdíj

 

Heineken Hungária Zrt.

Különdíj

Greennovatív kereskedő

 

 

 

SPAR Magyarország Ker. Kft.

I. helyezés

Greennovatív szolgáltató

 

 

Iparfejlesztési Közalapítvány

I. helyezés

 

UP Hungary Kft.és Borsodi Sörgyár Kft.

Különdíj


Az Élelmiszer szaklap csapata gratulál a nyerteseknek! Köszönjük minden pályázónak a részvételt, valamint további sikeres és egyre több greennovatív ötletet kívánunk a szektor szereplőinek!  

Ne feledje! Ha idén kihagyta a megmérettetést, vagy újra pályázna: a II. FMCG Greennovációs Nagydíjra 2013. január 15-ig  lehet nevezni az idén megvalósult greennovatív projektekkel.

 

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél