hirdetés
hirdetés

Az euróövezet kereskedelmi többlete rekordokat döntöget

Rekordot ért el az euróövezet kereskedelmi többlete márciusban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett első becsléséből.

hirdetés

Az idei év harmadik hónapjában az euróövezet kereskedelmi többlete 30,9 milliárd euró volt a tavaly márciusi 28,2 milliárd euró után. Elemzők előzetesen 17,8 milliárd eurós többlettel számoltak.
Az euróövezeti export éves összehasonlításban 13 százalékos emelkedés után 202,3 millió euró volt márciusban, míg az import 17 százalékkal nőtt, 171,4 milliárd euró volt márciusban.
Az euróövezeten belüli kereskedelem éves összehasonlításban 12 százalékkal, 168,1 milliárd euróra emelkedett márciusban.


Az év első három hónapjában az euróövezet kereskedelmi többlete 46,7 milliárd euróra zsugorodott az előző év azonos időszakában elért 51,1 milliárd euró után, minthogy az export éves összehasonlításban 10 százalékkal, 536,5 milliárd euróra emelkedett, míg az import 12 százalékkal, 489,9 milliárd euróra bővült az első negyedévben.

Az euróövezeten belüli kereskedelem 461,2 milliárd euróra nőtt a 2017. január-márciusi időszakban, 9 százalékkal felülmúlva az előző év azonos időszakát.
Márciusban az Európai Unió kereskedelmi többlete 10,5 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 5,9 milliárd euró után.


Az unión belüli kereskedelem 11 százalékkal, 303,1 milliárd euróra emelkedett 2017. márciusában éves összehasonlításban.
Az év első három hónapjában az Európai Unió kereskedelmi hiánya 5,7 milliárd euró volt az előző év azonos időszakában elért 3,7 milliárd euró hiány után, minthogy az export éves összehasonlításban 13 százalékkal, 462,5 milliárd euróra emelkedett, míg az import ugyancsak 13 százalékkal, 468,2 milliárd euróra bővült az első negyedévben.


Az unión belüli kereskedelem az 831,6 milliárd euróra nőtt a 2017. január-márciusi időszakban, 8 százalékkal felülmúlva az előző év azonos időszakát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Merkel a pofánkba röhögve nyíltan felvállalja, hogy az unióban gyarmatként kezelt kelet-közép európai országokban nem lesz fejlődés, sőt az EU-n belüli
ál-gazdaságiverseny következtében a "gyarmatokon" megtermelt hasznot is a "centrum országok" teszik zsebre!
#
... ez a két sebességes Európa!
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél