hirdetés
hirdetés

Az utolsó feltétel a fúzió előtt

Margrethe Vestager elméletileg még mindig keresztülhúzhatja a Bayer számításait, de a gyakorlatban eddig a cégfúziós kérelmek kevesebb mint egy százalékát utasították el versenyjogi aggályokra hivatkozva - ennek most sincs sok esélye. A digitalizációban kell rendet tenni.

hirdetés

"Nem a cégösszeolvadások megakadályozása a célunk, hanem az, hogy ezek továbbra se sértsék a fogyasztók érdekeit szolgáló versenyt." - nyilatkozott Margrethe Vestager.

Az okosfamrokat nem lehet korlátozni

A 64 milliárd dolláros üzlet előtt - úgy tűnik - már csak egyetlen akadály áll: a Bayernek lehetővé kell tennie a veresenytársai számára, hogy a gazdaságok digitalizációjára építő szolgáltatások terén is maradjon mozgásterük. Vestager meggyőződése, hogy az okosfarmokat érintő fejlesztések terén különösen fontos a verseny, hiszen gyökeresen átalakítják a gazdálkodást. A bajor órisávállalat "xarvio" néven vezette be a mezőgazdasági döntéshozatalt segítő digitális szolgáltatásait, és tavaly év végére már 250 ezer felhasználójuk volt a világ 60 országában. Most többek között felajánlotta, hogy legnagyobb németországi versenytársának, a BASF-nek exkluzív licenszt ad a digitális mezőgazdasági adatokat tartalmazó plattformjához. A versenyjogi biztos végső döntése idén április 5-én várható.

 

(forrás: Agrárszektor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél