hirdetés
hirdetés

Balaton Open eredményhirdetés

2 nap, 29 nő, 130 pálinka, 9 aranyérem – nagyjából így lehetne számokkal leírni mindazt, ami az első Balaton Open Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny háza táján történt az elmúlt hétvégén.

hirdetés

„Köszönöm Pach Gábornak, Aradi Péternek és minden közreműködőnek, hogy tető alá hozták ezt a kiváló versenyt” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a Balaton Open ünnepélyes eredményhirdetésén április 14-én 14 órakor a verseny helyszínén, a zamárdi Família Hotelben.

A vakkóstolás és bírálat helyszínéül is szolgáló rendezvénypince zsúfolásig megtelt, mindenki kíváncsi volt, vajon milyen eredmények születtek ezen a sok szempontból különleges versenyen.



Mint Pach Gábor, a Balaton Open főszervezője elmondta, nemcsak az volt újdonság, hogy egy főzde csak négy párlattal nevezhetett, hogy kizárólag alma-, cseresznye-, kékszőlő- és törkölypálinkák versenyeztek, hogy a versenyen kizárólag nők bíráltak, hanem a szisztéma is, amely szerint értékelték a beérkezett mintákat. A szokásos 20 helyett 40 pontos bírálati rendszerben zajlott a párlatok értékelése, és a szervezők külön kérték a hölgyeket, hogy a szöveges értékelésre helyezzék a hangsúlyt.

„Üzenem mindenkinek, akinek voltak aggályai a női bírálói körrel kapcsolatban, hogy a hölgyek profik voltak, és rendkívül szigorúak. Aki bronzérmet kapott, az nagyon örüljön, aki ezüstöt, az kezdjen el ugrálni, aki pedig aranyat, az tegye el a vitrinjébe, de jó magasra, és legyen nagyon büszke rá” – mondta a főszervező, jelezve, hogy a bírálók valóban nem osztogatták számolatlanul az elismeréseket.

Ahogyan a verseny szigorú rendszeréből adódóan már eleve sejteni lehetett, az éremeső elmaradt, csupán a beérkezett párlatok 7%-a kapott aranyérmet. Ez volt az a verseny, ahol még a bronznak is nagyon lehetett örülni. A versenyen a törkölyök szerepeltek legjobban, a kilencből négy aranyérem törkölypálinkának jutott. A női zsűri ezen kívül két szőlő-, két cseresznye- és egy almapálinkának adta meg az arany minősítést.

Az aranyérmesek névsora:

László József Attila: cseresznye
Balogh Zsolt: érlelt aszútörköly
Gong Pálinka: cabernet franc törköly
1 Csepp Pálinka: törkölypálinka
Rauf Csaba: florina alma
Rátesy Tamás: érlelt néró szőlő
Gyenesei István: otelló szőlő
Cruxx Gemina Pálinkaház: fekete cseresznye, sárga muskotály törköly

Különdíjak

A legmagasabb pontszámot kapott almapálinkáért Rauf Csaba, a legjobb cseresznyéért László József Attila, a legjobb kék szőlőért Rátesy Tamás, és a legjobb törkölyért a Cruxx Gemina Pálinkaház kapott különdíjat.
A verseny legeredményesebb indulója 2 arany, 1 ezüst és 1 bronz minősítéssel szintén a Cruxx Gemina Pálinkaház.

A részletes eredménylista itt elérhető.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél