hirdetés
hirdetés

Bezáratott egy budapesti pékséget a Nébih

Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti, 3. kerületi pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a helyszíni ellenőrzésen csaknem 60 kilogramm nem nyomon követhető élelmiszer alapanyagot vontak ki a forgalomból, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

hirdetés

A sütőüzem csak a hiányosságok felszámolása és az újabb hatósági ellenőrzés után folytathatja a tevékenységét.
Az ellenőrzés szerint a sütőüzem gazdasági folyosóján hiányos, téglákig lekopott vakolattal, a technológiai helyiségekben töredezett csempével szembesültek az ellenőrök.

A gépek, berendezések rozsdásak, takarítatlanok voltak, a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó például a terméket is szennyezte. A dagasztó-sütő helyiség pergő mennyezete a készáru minőségét veszélyeztette, az ugyanitt található mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz.

A pékség több helyiségében penész és pókháló fedte a falakat, illetve a padozatot, az adalékanyag raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarokat, illetve rágcsáló ürüléket és egereket láttak az ellenőrök - tudható meg a Nébih közleményéből.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A gyakran történik hasonló eset, de nem elég gyakran! Egy "szakember" hozzászólása szerint ehhez hasonló állapotok általános munkaközi állapotnak felel meg. Vagyis a
pékségek jelentős részér azonnal belehetne zárni. Úgy tűnik ezeknek a szankcióknak nincs visszatartó ereje...
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél