hirdetés
hirdetés

Bonszai fát használ italai előállításához egy brazíliai kézműves sörfőzde

A kannabisztól a zenéig (!) a kézműves sörfőzdék a világon szinte mindent felhasználtak már termékeik ízesítéséhez. Nem meglepő tehát, hogy a brazíliai Jundiaí városában egy Heroica nevű cég jelenleg százéves japán bonszaiok ágait dobálja bele készülő italaiba.

hirdetés

A bonszai sörfőző Lucas Domingues fejéből akkor pattant ki az ötlet, amikor bonszai mester sógora, Renato Bocabello házi sörfőző-berendezést ajándékozott neki.

„Már egyébként is egy kereskedelmi sörfőzdében dolgoztam, ahol előre meghatározott recepteket kellett követni, és az italokhoz nem lehetett semmilyen személyes pluszt hozzá adni, vagy bármilyen változtatást eszközölni rajtuk – mondta Domingues a Munchies-nak. A férfi elhatározta, hogy otthoni kísérletezgetésekbe kezd, és igen sokféle eredményt tudott elkönyvelni a tesztek alatt.

A mester továbbfejlesztett IPA (Indian Pale Ale) söréhez Bocabello több mint 400 bonszai fájának évi kétszeres megmetszése biztosítja a „gallyutánpótlást”. Bocabello „bonszai parkját” 100 japán feketefenyő (kuromatsu) is ékesíti; ezeket egy 1912-ben Brazíliába vándorolt japán család harmadik generációs sarjától kapta ajándékba a botanikus. Az ezekből főzött Heroica Kuromatsu Kamikaze IPA-ja Chinook, Amarillo, és a Centennial komlót is tartalmaz.

Kéthavonta csupán 1000 litert állítanak elő belőle.

 

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél