hirdetés
hirdetés

Budapestet Európa sörtérképére!

Prémium minőségű magyar sörökkel erősíti a hazai sörforradalmat a legfiatalabb magyar márka, a First Craft Beer. A sörmanufaktúra újhullámos látványfőzdével szeretné bemutatni a nagyközönségnek, hogy a jó sörök főzése hasonlóan magas felkészültséget, szakértelmet igényel, mint az elismert, minőségi boroké. 

hirdetés

A First Craft Beer tulajdonosai főzdéjükkel a hazai sörkultúra megújítását tűzték ki célul. A márka termékeit Európa egyik legkorszerűbb látványfőzdéjében készítik, ahol bárki megismerheti a minőségi sörfőzés folyamatait. A sörüzem Taproom-jában egyenesen a tankokból érkező, főzdefriss söröket lehet megkóstolni, ezen kívül a kocsmák sörcsapjain, sőt üvegben, és dobozban is kapható lesz.  A készítők folyamatos minőséget ígérnek, és nemcsak hazai, hanem külföldi piacra is szánják a főzeteket.

Taproom: olyan, mint a borozóknak a pince

A főzde tulajdonosai a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, akik ezeken a rendezvényeken is a minőségi sörfogyasztást hangsúlyozták.



„A célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és hogy itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, természetes eljárással készült, pasztörizáltalan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Emellett a sörüzemben a főzés különböző lépéseit is megismerik a vendégek. Az üzem saját pub-ja, vagyis ún. Taproom-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemünk előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára” – mondta el Kurucz Dániel, a First tulajdonosa.

Büszkék a sörfőző mestereikre

A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek a sörüknek.


 
„A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt sörüzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a mag kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk. Tudomásom szerint a mi főzdénk az első az országban, ahol sterilizált levegőben zajlik a palackozás, a tartós minőség megőrzése miatt. Így minden, ami a palackba, dobozba és a hordóba kerül a főzőmesterek szándékos és tudatos művelete” – számolt be Kurucz Gergely.

Ingyenes főzdebusz indul a Westend – Hilton Hotel elől
 
A látványfőzdét július 15-én 16 órakor nyitják meg a nagyközönségnek. A külső Váci út 83. alatt található sörüzembe délután 16 órától óránként indul ingyenes főzdebusz a Westend – Hilton Hotel elől. A nyitóeseményen főzdelátogatásokat és sörismertetőket szerveznek a tulajdonosok sörfőzőmesterek vezetésével, a First taproom-jában pedig mind a nyolc főzdefriss sörtípust megkóstolhatják a vendégek. Este folytatódik a nyitóbuli élő zenével és DJ-vel.


(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[209155] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél