hirdetés
hirdetés

Demonstrálni készülnek az Auchan-dolgozók

Az Auchan mindent megtesz a munkavállalók bérének szinten tartásáért

Elmaradt bérkompenzációjuk miatt demonstrációra készülnek az Auchan dolgozói szombaton, közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. Az Auchan szerint a követelések nincsenek összhangban a vállalat teljesítményével.

hirdetés

A dolgozók az Auchan óbudai áruházánál terveznek tiltakozni, a közlemény szerint ennek „támogatottsága a dolgozók körében igen jelentős”.

A dolgozók azért döntöttek a demonstráció mellett, mert a többfordulós tárgyalások során sem sikerült megegyeznie a szakszervezetnek a vállalat vezetőségével a bérkompenzációról, olvasható a szakszervezet közleményében. „A tárgyalások során a cég egyik ajánlata sem volt elfogadható a szakszervezet számára, mivel azok távolról sem auchanbiztosították volna a 2011. évi nettó bérek és béren kívüli juttatások értékének megőrzését” – írják.

Mint sok más munkahelyen, az Auchannál is a béren kívüli juttatások, a cafeteria-elemek csökkentése árán kaphattak volna a dolgozók bérkompenzációt. A szakszervezet közleménye szerint „a munkavállalók számára nem elfogadható”, hogy a cég az elvárt béremelést a béren kívüli juttatások egyes elemeinek a bruttó bérbe történő beépítésével oldja meg.  A közlemény szerint a szakszervezet képviselői egyértelművé tették, hogy ragaszkodnak a kormányrendeletben meghatározott elvárt béremeléshez és a béren kívüli juttatások fenntartásához.

Az Auchan Magyarország Kft. és a KASZ képviselői az elmúlt hetek során több alkalommal egyeztetettek a vállalatnál az ez évben tervezett béremelésről – hangzik az Auchan közleménye. A vállalat javaslatait a szakszervezet rendre elutasította, így megállapodás – bár mindkét fél erre törekedett – nem született. A vállalat vezetése tudatában van annak, hogy az elmúlt hónapokban bekövetkezett jogszabályi változások egy része kedvezőtlenül hatott a munkatársak nettó jövedelmére, ezért a vezetőség a gazdasági eredmények által lehetővé tett legmagasabb béremelést kívánja adni dolgozóinak.

„Elsődleges célunk, hogy munkatársaink számára biztos, fenntartható mértékű bért tudjunk kínálni. A szakszervezet által igényelt béremelések nincsenek összhangban a vállalat teljesítményével, ezért nem tudnánk kigazdálkodni” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetben – sok más vállalattal szemben – az Auchan nem bocsátott el dolgozót, ami komoly erőfeszítés eredménye. A vállalat minden takarékossági intézkedést meglépett már az elmúlt időszakban, hogy a munkahelyeket megőrizze. Az Auchan 2011. évi eredményei a 7 milliárd forintot meghaladó veszteséggel, és a 2012. év első két hónapjában a fogyasztás gyengülését jelző adatok alapján hiányoznak azok a gazdasági feltételek, amelyek alapján a javasolt béremelést biztosítani tudnák.

„Az idei évre remélt gazdasági eredményeink javulásával azonban tervezzük a bérek további emelését, ahogyan eddig, úgy a jövőben is” – tette hozzá a vezérigazgató.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Kedves demonstrálók!

Jobban tennétek, ha nem demonstrálnátok. A közmunkásoknak ugye tudjátok, hogy mennyi a bérük? Ezt szeretnétek Ti is?
Az erősebb kutya ...... úgy is.
Üdv: Abahim
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél