hirdetés
hirdetés

Egy japán cég felvásárolta a Drehert

A japán Asahi Group Holdings vásárolja meg az Anheuser-Busch InBev öt kelet-európai sörmárkáját, köztük a magyar Drehert - írja a Nikkei japán üzleti lap értesülése alapján az MTI. Az ügyletet akár már kedden hivatalosan bejelentik.

hirdetés

A Nikkei úgy tudja, hogy az Asahi Group közel 900 milliárd jent (7,8 milliárd dollárt vagy 2308 milliárd forintot) fizet többek között a cseh Pilsner Urquell, a lengyel Tyskie és Lech, valamint a magyar Dreher megszerzéséért.

A világ vezető sörgyártója, a belga-brazil Anheuser-Busch InBev októberben 96,2 milliárd dollárért vásárolta fel a SABMillert, a második legnagyobb sörgyártót. A létrejött új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli.

Az AB InBev még az üzlet hivatalos lezárulta előtt bejelentette, hogy eladja a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi márkáit, nehogy a felváráslás megsérti az unió közösségi versenyszabályait és így ne engedélyezze az üzletet az Európai Bizottság. Az Asahi Groupról már ekkor úgy beszéltek, mint aki nagy eséllyel megveszi a kelet-európai sörmárkákat.

Egy november eleji Reuters értesülés szerint a Mol is ajánlatot tett egy konzorcium tagjaként a sörmárkák megvásárlására. A Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát. A Mol nem kommentálta akkor az értesülést az MTI érdeklődésére.

(forrás: MTI, Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nagyszerű...Adják oda a külföldieknek a kereskedelem, a nehéz ipar, a könnyű ipar, a logisztika, után az (startégiai fontosságú)élelemiszeripart is! Az Uniós
törvényekben előírt pályáztatási rendszerrel a saját hazánkban tesznek földönfutóvá bennünket...
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél