hirdetés
hirdetés

Egyre márkatudatosabbak a fogyasztók

Az Edelman tanácsadó cég tanulmánya szerint a a vásárlók 57 százaléka választ a márkák által képviselt társadalmi értékek alapján - írja az Adweek.

hirdetés

„Nagy lehetőség ez a márkázás számára” – mondta Mark Renshaw, a kutatást végző Edelman marketingkommunikációs tanácsadó cég képviselője. 14 ország 14 000 fogyasztóját kérdezték meg a témáról, közülük nagyjából hétezren választanak társadalmi beállítottság alapján márkát, ez az érték messze felülmúlja a három évvel ezelőtti eredményeket.

A szociális értékek figyelembe vétele a fiatalabb generációkra és a fejlődő országok fogyasztóira még inkább jellemző. A kutatás kimutatta, hogy a vásárlók 57 százaléka bojkottálna egy-egy márkát, ha az olyan szociális értékeket képviselne, melyek ellenkeznek saját meggyőződésükkel. Emellett negatívan hathat a márka –fogyasztó kapcsolatra, ha a márka nem foglal állást olyan társadalmi kérdésekben, melyek esetében a vásárlók elvárnák ezt.  A társadalmi értékek felértékelődése lehetővé teheti, hogy a márkák proaktív módon erősítsék az érzelmi kötődést a vásárlóikkal.

(forrás: AdWeek/Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél