hirdetés
hirdetés

Egyre több sört iszunk, és fogunk is inni

Évről évre egyre több sör folyik le a magyarok torkán, egyre gyakrabban választunk a felső polcról, és főként dobozos sör kerül a kosárba. Az idei labdarúgó-világbajnokság közeledtével a kereskedők előre dörzsölik a tenyerüket, 7 százalékos növekedést várnak.

hirdetés

Egyre több sört isznak a magyarok, tavaly például mennyiségileg egy százalékkal, értékben pedig 4 százalékkal nőtt a hazai sörfogyasztás a 2016-os adatokhoz képest.

A Világgazdaság a Nielsen piackutató intézettől megtudta azt is, hogy az eladott sörmennyiség majdnem 70 százaléka a 400 négyzetméternél nagyobb területű üzletekben talál gazdára.

Fotó:123rf.com
Fotó:123rf.com


A hazai söreladási adatokból kiderül, hogy az eladásokból 90 százalékot tesznek ki a hagyományos sörök, hét százalék az ízesített sörök részaránya, míg a félbarna, búza- és kukoricasöröké 3 százalékra rúg.

Magyar embernek magyar sört

Legalább minden második vásárló hazai sört tesz a kosarába, de egyre többen fedezik fel maguknak a cseh gyártású söröket is. Érdekes és környezetvédelmi szempontból nem épp kedvező adat, hogy a dobozos sörök teszik ki a forgalom 80 százalékát.

Fotó:123rf.com
Fotó:123rf.com


A növekedésben közrejátszik az is, hogy visszatértek a gyártók a félliteres kiszereléshez, és egyre népszerűbbek a minőségi, magasabb áru termékek, illetve a kézműves sörök.

A kereskedelmi láncok idén további 5-7 százalékos bővülést várnak a sörpiacon, viszont ehhez szerintük elengedhetetlen a hosszú és meleg nyár. Reményeiket csak fokozza, hogy idén labdarúgó-világbajnokság is lesz, ami szintén megtolhatja egy kicsit az ágazat szekerét.

(forrás: hvg.hu, vg.hu, Index, nlcafe.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél