hirdetés
hirdetés

Elkezdődött a kistermelői szőlőfelvásárlás

A Grand Tokaj Zrt. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a korábbi évekhez hasonlóan több minőségi és terméskategóriában közel 1000 kistermelőtől kezdi meg a szőlő felvásárlását.

hirdetés


A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert állami vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye az aszú mellett a minőségi száraz, félszáraz boraikban is „érezhető”.
A kiváló borokat előállító borászat minőségi alapanyagokkal dolgozik, ennek felvásárlási feltételrendszerét differenciált árazással alakította ki a Grand Tokaj Zrt., szeptember 16-ával kezdve a 2017. évi felvásárlást - tájékoztatott közleményében a Grand Tokaj Zrt.

Ezen a hétvégén a sárgamuskotály szőlő felvásárlásával megkezdjük a szüretet 100, illetve 140 forintos kilogrammonkénti áron. A muskotály parcellával rendelkező korábbi partnerek kiértesítése már megtörtént, a szerződéskötés elindult – közölte Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

A szüret elindításáról és a felvásárlási árakról szólva hozzátette: „Idén újdonság, hogy piaci és termelői igényekhez igazodva az eredetvédett Tokaji kategória (OEM) mellett Zempléni kategóriában is vásárolunk fel szőlőt 80 Ft/kg áron.

Fotó:123rf.com
Fotó:123rf.com

Ezekből készítjük az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borainkat, melyeknél szintén elvárás a magas minőség. Kölcsönösen jó együttműködésre törekszünk a termelőkkel, ezért áraink kialakításánál figyelembe vettük a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának ajánlását. Célunk viszont továbbra is a magasabb cukorfokú termés felvásárlása, ezért a késői szüretelésű termés beszállítására ösztönözzük a termelőket, amelyért természetesen magasabb ár jár” - mondta a vezérigazgató.

A nagyszüretről, a furmint és a hárslevelű szüreteléséről, valamint a késői szüretelésű alapanyag beszállításáról és a részletes felvásárlási árakról a Grand Tokaj Zrt. várhatóan a következő héten tájékoztatja elsőként azokat a termelőket, akiknek szőlőjére az ültetvényfelmérések alapján szerződést kötnek.
A tokaji száraz és félédes borok alapanyagát adó szőlőt szintén 100 és 140 Ft/kg áron tervezi felvásárolni a társaság, a próbaszüretek eredményei alapján erre várhatóan szeptember végén, október elején kerül sor.

(forrás: agrotrend.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél