hirdetés
hirdetés

Európában is elkezdi tesztelni biometrikus bankkártyáit a Mastercard

Újgenerációs biometrikus kártyát mutatott be a Mastercard, mely a chip technológiát ötvözi az ujjlenyomattal – írja cikkében a Világgazdaság. Ezzel az innovációval a kártyabirtokosok a bolti vásárlások során biztonságosan és talán minden eddiginél egyszerűbben tudják igazolni személyazonosságukat.

hirdetés

Új kártyatechnológiával lépett elő a napokban a Mastercard. Az innováció szerint a kártyabirtokosnak regisztrálnia kell a saját pénzintézeténél, ahol az ujjlenyomatát a regisztráció során egy titkosított digitális sablonná konvertálják, melyet a kártyán tárolnak. Ezt követően a kártya a világ bármely EMV típusú termináljánál használható lesz.

Bolti vásárlás esetében a biometrikus kártya ugyanúgy működik, mint bármelyik chipes kártya. A kártyabirtokos egyszerűen behelyezi a kártyát a terminálba, ujját pedig a beépített érzékelőre teszi. Az ujjlenyomatot a kártyán található sablon alapján ellenőrzik – amennyiben azok egyeznek, a fizetési tranzakció megvalósul, a kártyabirtokosnak ki sem kell adnia a kártyát a kezéből.

Forrás: Mastercard

A kártyakibocsátók számára előnyt jelent, hogy a technológia plusz segítséget jelent a csalások észlelésében és megelőzésében, növelheti az elfogadás hatékonyságát, csökkentheti a működési költségeket és elősegítheti a felhasználói hűség kialakulását. A kártya következő változatai ráadásul már egyérintésesek lesznek.

Az új kártyákat először Dél-Afrikában, két különálló teszt során vizsgálták: az egyik teszt egy a Pick n Pay elnevezésű vezető szupermarketnél, a másik az Absa Banknál, a Barclays Africa egyik leányvállalatánál zajlott. Az új kártya a mobilfizetéseknél ma is alkalmazott ujjlenyomat-leolvasó technológián alapszik, mely világszerte használható az EMV típusú termináloknál. Az új kártyát az elkövetkező hónapokban várhatóan Európában és Ázsia csendes-óceáni térségében is tesztelik majd.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél