hirdetés
hirdetés
2017. december. 17., vasárnap - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Mi fán terem a sajt?

A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány (British Nutrition Foundation, BNF) több mint ötezer 5-16 év közötti brit gyermekkel készített felmérést 2017. április 24. és május 12. között. A kutatás eredményei pedig szinte hihetetlenek.

hirdetés

A Business Insider összeszedte a legfurcsább és legelgondolkodtatóbb válaszokat:

● A halrudacska csirkéből készül – állította a megkérdezett 5-7 éves gyerekek ötöde (18 százaléka).
● A gyümölcsös gumicukrot a kicsik és a nagyobbak is beleszámítják a napi ötszöri ajánlott gyümölcsfogyasztásba.
● A 14 és 16 év közöttiek 25 százaléka gondolja úgy, hogy az eperdzsem is hozzájárul a napi ajánlott gyümölcsfogyasztáshoz.
● A tészta állati eredetű – legalábbis állítja a 8 és 11 év közöttiek 13 százaléka.
● Az általános iskolások egynegyede állítja, hogy a sajt fán terem.
● A 14 és 16 év közötti megkérdezettekből tízből egy szerint a paradicsom föld alatt terem, ugyanennyinek pedig fogalma sincs, hogy a répa és a krumpli viszont tényleg gyökérzöldségek.
● A 14-16 évesek 6 százaléka szerint a tehenek tojják a tojást, az 5 és 7 év közöttiek 14 százaléka pedig úgy véli, a bacon a tehenek, a bárányok vagy a csirkék származéka.

(forrás: Business Indsider/Faktor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A brit példa igaz minden ország gyerekeire ahol nagy arányú a városi lakosság, hiszen az oktatási rendszer teljesen elkorcsosult a világon. A városokba kényszerített
lakosság teljesen életképtelen lenne (éhen halna), ha egyik napról a másikra megyszűnne az élelmiszer ellátás. Vagyis a városi embernek az életben maradáshoz
szükségtelen ismerni az élelemforrásokat, mert ha éhes bemegy a boltba, és vásárol.
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél