hirdetés
hirdetés

Fazekas Sándor Sanghajban

A magyar termékek Kínába irányuló exportjának bővítési lehetőségeiről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Sanghajban, ahol Magyarországot képviselve egy jelentős borkiállítást is megnyitott.

hirdetés

Fazekas Sándor kifejtette, Kína jelentős felvevőpiac a magyar termékek számára, s van lehetőség arra, hogy bővítsék a kereskedelmet. A miniszter szerint a kínai partnerekkel folyamatos és jó a kapcsolat, mind politikai, mind szakmai szempontból, a kínaiak nyitottak az együttműködés bővítésére.

Szerdán Fazekas Sándor megnyitó beszédet tartott a Prowine nemzetközi boripari kiállításon, ahol több mint 30 ország képviselteti magát. Magyarország külön standdal van jelen, amelyen minden borrégió bemutatkozik.

Beszédében a földművelésügyi tárca vezetője a magyar borok és termőhelyek sajátosságait emelte ki, s azt hangsúlyozta, hogy a borok globális összehasonlításban is az élmezőnybe tartoznak.

Annak, hogy ezen a kiállításon mások mellett magyar részről is hangzott el megnyitó beszéd, fontos üzenete van – mondta Fazekas Sándor. A magyar borok már most is jelen vannak a kínai piacon, a cél ennek a jelenlétnek az erősítése. A kínai fogyasztók a különlegességet, az eredetiséget értékelik, ezt a magyar termékek mind magukban hordozzák – fogalmazott a tárcavezető.

Fazekas Sándor szerdán Pekingbe utazik, ahol a nyers, fagyasztott marhahúsra vonatkozó protokollt írják alá a két ország képviselői. Ezzel Magyarország az első európai ország lesz, amely ilyen termékeket exportálhat Kínába a 2011-es tilalmat követően.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél