hirdetés
hirdetés

Gyorsította a növekedési ütemét a Waberer’s a fuvarpiacon

A Waberer’s International Zrt. („Waberer’s”) 2016 első kilenc hónapjában folytatta a cég több évtizedes sikertörténetét, és gyorsította növekedésének ütemét. A társaság kezelte a menekültválság negatív hatásait, sikeresen alkalmazkodott a Brexit bejelentését követő piaci sokkhoz, és meghozta a szükséges intézkedéseket a Nyugat-Európában tapasztalt versenykorlátozó lépések miatt. A negyedév működésének minden fontos teljesítmény-mutatója azt támasztja alá, hogy a társaság a megfelelő válaszokat adta a fuvarpiaci verseny kihívásaira.

hirdetés

2016 első háromnegyed évében a konszolidált értékesítési árbevétel elérte a 424,3 millió eurót, ami igen jelentős mértékben, 32 millió euróval haladta meg 2015 azonos időszakának értékét. Az EBITDA a 2016 szeptemberének végéig tartó időszakban 58,8 millió euró volt, ami 3,7 millió euróval haladta meg a tavalyi háromnegyedév EBITDA eredményét. A társaság pozitív fejlődését a piac a fuvarmegbízások számának kimagasló növelésével igazolta vissza: a Waberer’s járművei az év első kilenc hónapjában 165 ezerrel több megbízást teljesítettek, mint az előző év hasonló periódusában.


Európa egyik legnagyobb, 3500 szerelvényes saját tulajdonú flottája száz vadonatúj egységgel gazdagodott, melyek tovább erősítik a Waberer’s versenypiaci helyzetét. A bővítés hozzájárul a flotta 2 év alatti átlagéletkorának megőrzéséhez. Az Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer’s a gépjárművezetői jövedelmek 15 százalékos növelésével reagált és különböző szociális, jóléti juttatások bevezetésével is növelte munkaerő-piaci vonzerejét. A Waberer’s pilóták száma szeptember végére több mint 10 százalékkal növekedett és meghaladta a 4800 főt, a teljes munkavállalói létszám pedig elérte a 6500-at.


A Waberer’s járművei 2016 első kilenc hónapjában 411 millió kilométert tettek meg Európa útjain. A szerelvények rakottsági mutatója az elmúlt év azonos időszakához képest is tovább javult és az európai iparági átlagot meghaladva eléri a 91,6 százalékot. A fiatal, környezetbarát motorokkal szerelt járművek 100 kilométerre vetített üzemanyag fogyasztása tovább csökkent, és az első háromnegyed év átlagában 29,9 liter volt. A komplett rakományok száma is bíztató növekedést mutat, hiszen az 538 ezres darabszám, 5 százalékos javulást jelent.
A harmadik negyedévben működött először új tulajdonosi struktúrában a társaság, miután a Mid Europa Partners (MEP) Közép- és Délkelet-Európa vezető magántőke-befektetési alapja 2016 júliusában a részvények 97,1 százalékára növelte részesedését. A MEP elkötelezett a társaság növekedésének gyorsítása mellett és fő törekvése a Waberer’s európai vezető márkává fejlesztése a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásának piacán és piacvezető pozíció megszerzése a regionális raktározás és a logisztika területén.

hirdetés
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Azt jelenti hogy az első 9 hónapban 123,3 millió liter üzemanyag elégetésével szennyezte a környezetünket (ez egy ökölogiai katasztrófa léptékű szennyezés), az
egyébként teljesen felesleges áruszállítással. Mindent helyben kellene megtermelni, de mára ez teljesen megfordult mindent máshol termelnek, és inkább szállítanak.
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél