hirdetés
hirdetés

Hamis Rolex, Armani, Chanel és egyéb világmárkák brutális mennyiségben

A vámosok négy millió hamisított terméket semmisítettek meg a kelet-kínai Csöcsiang (Zheijang) tartományi Jivu (Yiwu) városban – közölte a kínai vámhatóság szóvivője pénteken.
hirdetés

A még csütörtökön megsemmisített hamis áruk között több mint 80 nemzetközileg jól ismert márka imitációi voltak, közülük a Rolexet, a Chanelt és az Armanit említi a Hszinhua hírügynökség rövid híre.
A Sanghajtól 300 kilométerre található Jivut a kereskedők paradicsomának, az aprócikkek a világon legnagyobb nagybani piacának tartják, egyben e termékek legnagyobb kínai export bázisa is. Jivuban évek óta nyíltan forgalmazzák a legkülönbözőbb hamis termékeket, becslések szerint ezek naponta tonna száma cserélnek gazdát. A vámhatóság jivui irodája 2009 júliusa, vagyis létrehozása óta összesen mintegy 28,5 millió jüan (4,2 millió dollár) értékben közel 22 millió exportra váró hamisított terméket foglalt le.
Az 1,2 milliós Jivuban az egy főre jutó GDP 2009-ben meghaladta a 10 ezer dollárt. A bruttó hazai termék tavaly a városban 9 százalékkal nőtt.


(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél