hirdetés
hirdetés

Harmadszor jelenik meg az aszú- és pezsgőkiválóságokat felvonultató könyv

Megjelent a Borkiválóságok Könyve 2016. harmadik kötete, amely az év végi ünnepekre hangolódva a hazai aszú- és pezsgőkiválóságokat sorakoztatja fel.

hirdetés

Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos pénteken az M1 aktuális csatornán elmondta: a magyar és angol nyelvű kötetek többek között lehetőséget kínálnak a borászatoknak az ingyenes hazai és nemzetközi megjelenéshez, a fogyasztóknak pedig megbízható információforrásként szolgálnak.

Az utóbbi három évben hét kötet jelent meg, amelyekkel elsősorban kiállításokon és jelentősebb szakmai rendezvényeken lehet találkozni.

A miniszteri biztos szerint a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli, egyre elismertebbek a nívós magyar borok a bel- és a külföldi fogyasztók körében, a termékek minősége folyamatosan megújul, a tradíciót ötvözik az innovációval. Mindazonáltal egyelőre a magyarok pezsgőfogyasztásának kétharmada továbbra is az év végére esik - jegyezte meg.

A Földművelésügyi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében pedig arról tájékoztatott, a magyar borok a világ élvonalába tartoznak, népszerűségük, ismertségük egyre nő, amit az is jól mutat, hogy évente mintegy 700 ezer hektoliter bort exportál Magyarország, elsősorban Németországba, az Egyesült Királyságba, Csehországba, Szlovákiába és Kínába, miközben a világon mintegy száz országba jutnak el a magyar borok és pezsgők.

Magyarországon 22 borvidéken, 80 ezer hektáron folyik szőlőművelés, a szőlő-bor ágazat mintegy 80 ezer család számára nyújt közvetlenül megélhetést.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél