hirdetés
hirdetés

Mára zavartalan a Tesco-házhozszállítás

A Tescónál folyó sztrájk a hétvégén az online rendeléseket is érintette, a meghiúsult kiszállítások miatt a lánc háromezer forintos kuponokat ajánlott fel az érintett vevőknek.

hirdetés

Fennakadásokat okozott a Tesco-sztrájk a netes megrendeléseknél is - írta a Portfolio.

A portál egyik olvasója kétszer is megjárta, azt írta, hogy a szerdán másnapra megrendelt áru nem ért oda hozzá, és a megismételt rendelést sem vitték ki neki szombaton.

A Tesco elnézést kért a rendelés "működési probléma" miatti törléséért, és egy háromezer forintos kupont küldött a vevőnek kárpótlásul.

A lánc a Portfolio kérdésére elismerte, hogy szombaton a budaörsi, csepeli és megaparki áruházaik vonzáskörzetébe tartozó kiszállítások 70 százalékát teljesítették, Székesfehérváron pedig szünetelt a szolgáltatás.

Hozzátették, arra törekedtek, hogy minden vevőt értesítsenek sms-ben szombat reggel, hogy előfordulhatnak fennakadások és zavarok.

Az online házhozszállítás vasárnap reggel zavartalanul elindult és a Tescónál nem is számítottak további problémákra.

A sztrájk péntek délután kezdődött és szombat éjfélkor ért véget, több üzlet nem nyitott ki, de vasárnapra helyreállt a rend. A Tesco kitartanak a követelések mellett, és akár újra is sztrájkolnának.

A szakszervezetek 25 százalékos béremelést követelnek és szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen.

Az álláspontok messze vannak egymástól, a munkáltató szerint a létszám megfelelő, egyéb változtatásokra van szükség, illetve a vállalat korábban azt közölte, hogy az idei béremelésekkel az emelés kérdését lezártnak tekinti, erről nem volt új javaslata.

(forrás: Portfolio, HVG)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél