hirdetés
hirdetés

Hatalmasat ugrott a baromfihúsimport

Több mint 16 százalékkal 105 ezer tonnára csökkent az év első hét hónapjában a magyar baromfihús exportja, miközben a húsimport 84 százalékkal 42 ezer tonnára bővült – írja hétfői számában a Világgazdaság a Agrárgazdasági Kutató Intézet adataira hivatkozva.

hirdetés

A szakértők a madárinfluenzával magyarázzák az adatokat – írta a VG. A legtöbb baromfihúst, 22,5 ezer tonnát Romániába szállították Magyarországról, Ausztriába 14,1 ezer, Németországba 12,1 ezer tonna került az év első hét hónapjában.

Az importban 10,7 ezer tonna baromfihús Lengyelországból érkezett, míg a német import 6,6 ezer, az osztrák pedig 5,4 ezer tonna volt. A madárinfluenza hatását jelzi az is, hogy bár az Európai Unióban nőtt, Magyarországon csökkent a vágócsirke ára.

Forrás: 123rf

Az Európai Bizottság adatai szerint 2017 első 38 hetében 181,77 euró volt az egész csirke mázsájának uniós átlagára, ami 1,5 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Magyarországon viszont a vágócsirke kilónkénti 246,2 forintos élősúlyos termelői ára 4 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél