hirdetés
hirdetés

Hatékonyabb védelem a fogyasztóknak és a márkáknak

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Márkaszövetség

A hatékonyabb fogyasztóvédelem és a tudatosabb fogyasztói magatartás erősítése érdekében november 29-én együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Márkaszövetség.

hirdetés

A hatóság a „jobb szabályozás, hatékonyabb végrehajtás” elv jegyében
kívánja jobban bevonni a hazai vállalkozásokat a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos feladatokba. Az érdekvédelmi szervezet pedig többek között piaci információkkal támogatná a jövőben a hatóságok felügyeleti és ellenőrzési tevékenységét.

Dr. Pintér István és Ács TamásA 15 éve alapított Magyar Márkaszövetség elnöke, Ács Tamás elmondta, tudatosan keresik az együttműködést a civil és állami fogyasztóvédelmi szervezetekkel, ezzel is ellensúlyozva például a gazdasági válság kedvezőtlen hatásait a napi fogyasztási cikkek piacára.

„Riasztó mértékben növekszik a szürke és feketegazdaság aránya, egyre több a silány vagy hamisított áru a polcokon. Ezt egyrészt a következetes jogalkotás és jogalkalmazás, másrészt a felelősen gondolkodó kormányzati és civil szereplők széleskörű összefogása ellensúlyozhatja” – indokolta az együttműködési megállapodás megkötését.

Dr. Pintér István, az NFH főigazgatója hangsúlyozta, egyszerre állami, civil, és vállalkozói érdek a piaci verseny tisztaságának erősítése és a tudatosabb fogyasztói magatartás kialakítása.
„A hatékonyabb jogszabályalkotás és végrehajtás érdekében pedig számítunk az üzleti szféra tapasztalataira is. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság éves ellenőrzési programjának kialakításánál figyelembe fogjuk venni a vállalkozások visszajelzéseit” – mondta a hatóság vezetője.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél