hirdetés
hirdetés

Henkel: követik a fenntartható fejlődés elveit

Fenntarthatóság terén a Henkel az ágazat globális vezető cégei közé tartozik: ezt jelzi a tény, hogy ismét szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében (DJSI World) valamint a Dow Jones Európai Fenntarthatósági Indexében (DJSI Europe). Ezzel párhuzamosan a Henkel bekerült az FTSE4Good Index-be valamint az Euronext Vigeo Eiris Indexbe is. Ezek az indexek olyan vállalatokat sorolnak fel, amelyek üzleti tevékenységük során követik a fenntartható fejlődés elveit.

hirdetés

Az S&P Dow Jones Index valamint a svájci RobecoSAM minősítő ügynökség bejelentette 2017. évi közös fenntarthatósági felmérésük eredményét.

A besorolás hosszú távú gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján történik, és olyan témákat követ nyomon, mint a vállalatirányítás, az innováció menedzsment, az erőforrás hatékonyság, a termékgondozás valamint emberi jogi kérdések.

A világ 2500 legnagyobb vállalatából csak tíz százalék kerül be a DJSI Világindexbe és a 600 legerősebb európai nagyvállalat húsz százaléka szerepel a DJSI Europe Indexben.


A tény, hogy mindkét listára sikerült felkerülni, önmagában bizonyítja a Henkel kiváló teljesítményét a háztartási cikkek (Household Products) kategóriájának vezető vállalatai között.

Újabb elismerés az FTSE Russell és a Vigeo Eiris részéről

A Henkel 2001 óta szerepel az FTSE4Good Index Series-ben, amióta az elindult a Financial Times napilap és a londoni tőzsde közös kezdeményezésében. Az Index Series célja, hogy azonosítani lehessen azokat a cégeket, amelyek nemzetközi színvonalon mérve is eredményes környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatot tudnak felmutatni.

Ezen felül a Henkel ismét szerepel az Euronext Vigeo Eiris Worls 120, Europe 120 és Eurozone 120 elnevezésű fenntarthatósági listáin is. Ezeket a tengerentúli New York-i tőzsde (NYSE Euronext) és a Vigeo Eiris minősítő ügynökség adja ki és az adott területen legmagasabb besorolást kapott 120 vállalat szerepel benne.

A Henkel fenntarthatósági stratégiájáról valamint az összes eddig elért minősítésről és eredményről további, bővebb tájékoztatás a www.henkel.com/sustainability oldalon található.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[211861] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél