hirdetés
hirdetés

Hungarikumokra épülő étterem nyílt

Tóth Attila, Panyolai Catering Kft. ügyvezető igazgatója, az étterem vezetője elmondta: arra számítanak, hogy az étterembe betérő hazai és külföldi vendégek körében ismertebbé teszik a szatmári vidék büszkeségét, és a hagyományos, egyszerű alapanyagokból készülő ételekkel népszerűsítik a magyar gasztronómiát.

hirdetés

Az étterem vezetője megjegyezte, hogy a Panyolai pálinkát nemcsak kimérve kínálják, hanem a termékből koktélokat kevernek, illetve a hazai alapanyagokból készülő ételek előállításához is használják.
Tóth Attila hangsúlyozta, hogy a Panyolai pálinkából készülő ételek recepjét, illetve koktélokat - igény esetén - más éttermeknek is adják, és ha azok kérik, képzést is tartanak számukra.

Csonka István, az éttermet üzemeltető kft. 60 százalékában tulajdonos Panyolai Szilvórium Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a korábban jó nevű éttermet tízmillió forintos nagyságrendű beruházás keretében felújították, és szatmári éttermet, pálinkázót és mintaboltot nyitnak majd a Duna-part mellett kialakított CET szórakoztatóközpontban.
Beszámolt arról is, hogy a Panyolai pálinkafőzde tavalyi tevékenységét nagyban befolyásolta a gyenge gyümölcstermés, hiszen mindig csak jó minőségű alapanyagot vásárolnak fel. Ennek ellenére 150 ezer tonna gyümölcsöt dolgoztak fel, és hozzávetőleg 120 ezer palack pálinkát állítottak elő. Tavalyi árbevételük 20 százalékkal növekedett az előző évhez képest, és elérte a 313 millió forintot.

A Panyolai Szilvórium Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a vállalkozás fontosnak tartja a szatmári térség foglalkoztatottságának javítását. Jelenleg 25-en dolgoznak a pálinkafőzdében, és az alapanyagot beszállító gyümölcsösökből sok család él meg.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél