hirdetés
hirdetés

Idén először tartanak nulladik napot az OMÉK-en

Az idei, 78. OMÉK, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szakmai közönség számára minden eddiginél gazdagabb programot nyújtson, ezért a vásár történetében először nulladik, azaz Szakmai Napot tartanak a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum és az Agroinform.hu mezőgazdasági hírportál szervezésében. A rendezvény első szakmai partnere az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

hirdetés

 A 2017. szeptember 19-i OMÉK Szakmai Napon a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozók, beszerzők vendégül látásával neves szakemberek elemzik az agrárium és élelmiszergazdaság üzleti kockázatait és lehetőségeit. E napon rendezik meg Magyarország első „Nyitott tér" Agrár Workshop-ját és emellett üzletember találkozók színesítik a programot.

A Nyitott tér (Open Space) Workshop módszer az agráriumban az innovációra és együttműködésre nyitott szakmai szemlélet kialakítását segíti a résztvevők aktív bevonásával. Bár Magyarországon még újdonságnak számít, a világ számos táján bevett módszertan konferenciákon és vállalaton belüli döntéshozatalnál egyaránt.

 Az OMÉK Szakmai Nap szervezői a szántóföld, kertészet, állattenyésztés és élelmiszergazdaság területén az üzleti, szabályozási és erőforrás szempontból a vállalkozások számára hasznos témákra fókuszálnak. A rendezvény kiemelt témái többek között: a mezőgazdasági fenntarthatóság és a modern technológiai újdonságok, innovációk színvonalas választéka, a kereskedelmi láncokba való bekerülés feltételei, az agrárfinanszírozás lehetőségei és a piacralépést segítő hatékony marketingeszközök bemutatása.

Az OMÉK szakmai nap hivatalos programjában elsőként „Kihívások és üzletfejlesztési lehetőségek a fő termékpályák mentén” címmel Kemény Gábor, az Agrárgazdasági Kutató Intézet információs igazgatójatart helyzetelemzést, mellette pedig több külföldi szaktekintély számára is lehetőség nyílik a felszólalásra. Az esemény weboldalán található részletes program ennek megfelelően frissül.

Délután kerül megrendezésre az I. Magyar „Nyitott tér” Agrár Workshop, ami a „Kiszámítható jövő, kiszámítható gazdálkodás, avagy hogyan csökkenthetem vállalkozásom kockázatait?” címet viseli és a „Lehet-e a globalizáció nyertese a hazai agribusiness?” kérdést járja körül.  Ebben Varga Péter, a Millefolium Stratégia Kft. képviseletében tart bemutatót, tájékoztatást adva a workshopnál használt open space technikáról is. Az üzlet, szabályozás és erőforrások tematikája három idősávban a teljes délutánt kitölti majd. A workshop befejeztével az Agrármarketing Centrum lehetőséget biztosít a megjelenteknek, szervezett és professzionális körülmények közötti üzleti egyeztetésre, melyet követően ünnepélyes fogadás keretében zárja le az eseményt.

 A Szakmai Nap részletes programját az érdeklődők az omekszakmainap.hu weboldalon olvashatják, ezen a felületen nyílik lehetőség az előzetes regisztrációra is.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél