hirdetés
hirdetés

IFFA – húsipari csúcstalálkozó Frankfurtban

Húskészítmények és friss hús kereskedelmét továbbá fogyasztását is előmozdítja a frankfurti IFFA (Nemzetközi Húsipari Szakkiállítás) idén május 4 és 9 között. Mottója „találkozás a legjobbakkal”; ötven országból több mint ezer cég állít ki.

hirdetés

„Száznegyven országból legalább 60 ezer látogatóra számítunk” - mondta Dominique Ewert, a frankfurti vásár vállalat technológiai marketing kommunikációjának vezetője egy decemberi, Bécsben tartott sajtótájékoztatón, amelyre az Élelmiszer képviselőjét is meghívták.

Hetven éves sikertörténet az IFFA, ahol a kerek évforduló alkalmából ötven ország ezernél több kiállítója ad képet a fejlődés irányairól.  Dominique Ewert felhívta a figyelmet arra is, hogy a látogatói közül csaknem minden harmadik a kereskedelemben dolgozik. Számukra az IFFA különösen azért hasznos, mert megismerkedhetnek a bolti eladás korszerű módszereivel; hogyan lehet minél kellemesebbé tenni a vásárlás élményét, vonzóan kialakítani a pultokat és polcokat, az értékesítésben pedig hatékonyan kihasználni a digitalizálást.

Összesen 119 ezer négyzetméteren mutatják be a kiállító vállalatok innovatív technológiáikat; a húsfeldolgozás folyamatának modern, jövőbe mutató megoldásait vágástól.

A húsfogyasztás, illetve a kereslet növekedésére hívta fel a figyelmet Margret Menzel, a Német Élelmiszer- és Csomagológépgyártók Szövetségének marketing vezetője. Amíg ugyanis 2017-ben világszerte 229 527 ezer tonna húst értékesítettek, addig 2022-re 10 százalékos növekedést várnak a szakemberek. Csökkenéssel csak Nyugat-Európában számolnak, mínusz 1 százalékkal. Kelet-Európában viszont plusz 10 százalékot jeleznek előre.

Bajai Ernő
a szerző cikkei

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél