hirdetés
hirdetés

Ígéretes élelmiszeripari startupok

Élelmiszerhulladékból lekvár és biogáz, új generációs álláshirdetési platform, vagy akár virtuális valóság technológiával stimulál idegrendszeri rehabilitáció. 11 csapat versenyzett a Design Terminál idei Power Camp rostanapján, a Demo Day-en azért, hogy esélyt kapjanak a következő nagy magyar startuppá váláshoz.

hirdetés

Re-fresh (Portugália)

A Re-fresh célja az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentése és újrahasznosítása. A boltban már nem árusítható élelmiszert (elsősorban zöldség, gyümölcs) gyűjtik össze és lekvárt, illetve konzervipari termékeket, jégkrémet, alkoholos italt gyártanak belőle. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas termékekből biomasszát és komposztot készítenek. A startup célja a túlfogyasztás mérséklése, illetve a szerény jövedelemmel bíró családok többlet jövedelemhez juttatása (a termékeket alacsony jövedelmű családok kézműves módon gyártják).

GetSkilled (Magyarország)

A GetSkilled egy olyan innovatív HR eszköz, mely személyre szabható karrier célok és mérföldkövek szerint haladva, professzionális továbbképzési lehetőségeket ajánl a felhasználóknak. A szolgáltatás HR big data és adtech eszközök segítségével egy sokkal tudatosabb karriertervezést és professzionális fejlődést biztosít.

Supp.li (Magyarország)

A Supp.li egy európai kétoldalú B2B e-kereskedelmi platform, mely összekapcsolja az élelmiszer gyártókat és vásárlókat. A platform azokat az akadályokat segít leküzdeni, melyek máig sok európai kereskedelmi kapcsolat létrejöttét gátolták meg. Ilyenek például a kulturális és nyelvi különbségek, jogi és adóügyi kockázatok, a bizalom és a megfelelő készlet hiánya.

TheFoodin (Horvátország)

A TheFoodin az egészséges táplálkozást próbálja elősegíteni egy online platform létrehozásával, ahol emberek egyszerűen meg tudják tervezni a heti élelmiszer vásárlásukat receptek vagy egy teljes étrend kiválasztásával. Ez a projekt az egészségesebb táplálkozáson felül a speciális diétát követőknek is új lehetőségeket biztosít az étrend tervezésére.

Aeriu (Magyarország)

Az Aeriu olyan innovatív megoldást nyújt a leltározásra, melyben drónok segítségével magasan lévő polcokat, raklapokat érhetünk el, és könnyedén leolvashatjuk ezek vonalkódját.

VRREHAB (Magyarország)

A VRrehab egy forradalmian új módszer, mely a legújabb virtuális valóság technológiát ötvözi a klasszikus gyógytorna elemeivel. Képzett gyógytornászok által vezetett rehabilitáció során stimulálják vizuális ingerek az idegrendszert, ezzel segítve a mozgás visszaépítését, az állóképesség növelését, az erő fokozását. A VRrehab-nek az a célja, hogy az eddig megszokott fizioterápiás lehetőségeket magasan megugorva a fizikai (neuromusclaris) fejlesztés sokkal minőségibb, emeltebb szintű ellátását biztosíthassa.

PLENUUM (Magyarország)

A Plenuum egy könnyű eszköz a folyamatos munkavállalói visszajelzésekhez. A visszajelzésekből az algoritmus segít a HR-eseknek a munkatársak profilozásában, és a csapatdinamika tudatos javításában.

(forrás: Origo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél