hirdetés
hirdetés

Íme, az aranyérmes fagylaltja!

Az idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében, immár 17. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában tartott megmérettetésen, az ipari besorolású versenyzők (alapanyaggyártók, -forgalmazók) közül a Tutti Élelmiszeripari Kft. Sós-diós karamell fagylaltja nyerte el az aranyérmet a szabadon választott fagylaltok kategóriájában.

hirdetés

A Tutti Kft. fagylaltporait tekintve a tradicionális értékrendet képviseli – 5 féle csokoládé, 18 tejfagylalt, 27 gyümölcsfagylalt és 6 diabetikus jellegű fagylaltport gyárt és forgalmaz országszerte –, azonban az Év Fagylaltja versenyekre mindig valamilyen különlegességgel készülnek, és számtalanszor díjazottak is voltak már:

 

2002 Aranyérem - Krémvanília

2004 Aranyérem - Diabetikus vanília

2004 Aranyérem - Eper

2006 Aranyérem - Cappuccino

2008 Ezüstérem - Puncs

2009 Ezüstérem - Grillázs

2010 Bronzérem - Csányi sárgadinnye

2010 Közönségdíj - Csányi sárgadinnye 

2014 Bronzérem - Túró

„A Sós-diós karamell fagylaltunk fejlesztése során az összeegyeztethetetlennek tűnő ízeket sikerült olyan harmonikussá varázsolnunk, hogy a zsűrit is levettük a lábáról.” – mondta Prohászka Ottó, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója.

Horváth Ferenc, Csuta Zsolt, Fodorné dr. Schiszler Terézia, Bertalan-Bokán Hajnalka Fotó: www.landra.hu
Horváth Ferenc, Csuta Zsolt, Fodorné dr. Schiszler Terézia, Bertalan-Bokán Hajnalka Fotó: www.landra.hu

Az Év Fagylaltja versenyen az idén a sárgabarack volt a kötelező íz, emellett egy szabadon választott fagylalttal indulhattak a résztvevők. 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal, tehát több mint 80 alkotás közül választották ki a díjazott műveket. Az év fagylaltjának minden esetben egy mestercukrász vagy cukrászat fagylaltját hirdeti ki a zsűri – idén Mányoki Krisztián pátyi cukrász Opera Royal fantázianevű alkotása nyert. A szakmai zsűri elnöke Csuta Zsolt csákvári mestercukrász volt, a társadalmi zsűri tagjai pedig Ákos énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere, Frittmann István borász és Liptai Klaudia televíziós személyiség.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél