hirdetés
hirdetés

India hadat üzen az éhezésnek

Új eszközökkel a korrupció ellen

Az indiai kormány alapjaiban akarja megreformálni a jelenlegi élelmiszer-segélyezés rendszerét, amelyet átsző a korrupció, és ahol a segélyre szánt élelmiszer egy negyede eltűnik a megvesztegetett hivatalnokok kezén, és a szabadpiacon landol. Az eddigi elosztási módszer helyett kártyákat, vagy készpénz akarnak bevezetni.

hirdetés

Az ellenzék mindezt csak választási propagandának tartja, és a rendszer átszervezésétől a korrupció további erősödését várja. Úgy véli, hogy a segély-élelmiszerek beengedése a szabad kereskedelembe az indiai lakosság 70 százalékát kitevő indiai kisparasztság kárára valósulhatna csak meg. Ezenkívül kétséges, hogy a rendszert kézben lehet tartani, mivel a mai indianapig nem sikerült bevezetni a chipkártya-alapú személyigazolványt a milliárdos lakosú országban.

Abban azonban mindenki egyetért, hogy valamit tenni kell, mivel az indiai lakosság legmagasabb hányada alultáplált a világon. A gyerekek 47 százalékának, a nők egyharmadának testsúlya a normális alatt van. Nyolc indiai államban több szegény él, mint a legszegényebb 26 afrikai országban együtt. Naponta 3000 gyermek hal éhen Indiában. A lakosság 42 százaléka kevesebb, mint napi 0,76 eurócentből él.  

(forrás: Azta.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél